Islamisk Stat truer Twitter-ansatte på livet

Både medstifteren og de ansatte hos Twitter har modtaget dødstrusler efter det sociale medies hårde linje mod IS-sympatisører.

Twitter bliver nu truet af terrororganisationen Islamisk Stat, fordi det sociale medie benhårdt sletter propaganda fra siden. (Foto: © Iris, Iris)

Det sociale medie Twitter har startet sin egen krig mod terrororganisationen Islamisk Stat (IS).

Når og hvis en bruger bliver identificeret som IS-sympatisør, bliver den pågældende brugers Twitter-konto prompte lukket.

Men den manøvre er ikke gået ubemærket hen hos IS, der ifølge The Guardian nu truer flere Twitter-ansatte, herunder Twitters medstifter, på livet.

- Jeres virtuelle krig mod os vil blive en krig mod jer, advarer IS-sympatisører i en arabisk post uploadet på siden JustPaste.it.

Ifølge The Guardian skriver IS-sympatisørerne videre, at Twitters ansatte nu er "et mål for Kalifatets krigere og sympatisører, som findes iblandt jer."

Med truslen følger et redigeret billede af Twitters medstifter, Jack Dorsey, som er portrætteret i søgeren på en pistol.

Brugte fodbold-VM til at sprede propagandaIS og IS-sympatisører er ikke helt uvante, når det kommer til at sprede deres budskab via de sociale medier.

Terrororganisation og dens sympatisører er flittige brugere af både Twitter og Facebook, skriver The Daily Beast.

Blandt andet har hashtagget #AMessageFromISIStoUS (#EnBeskedFraISTilUSA, red.) floreret på Twitter.

Også mere uskyldige hashtags er blevet brugt til at sprede IS' propaganda og henrettelsesvideoer af flere vestlige gidsler.

Under verdensmesterskaberne i fodbold sidste år kaprede terrorgruppen nemlig hashtagget #WorldCup2014 (#VM2014, red.) for at sprede deres beskeder til vesterlændinge.

Twitter undersøger truslerne

Så sent som i januar oven på terror-angrebene mod det satiriske magasin Charlie Hebdo i Paris brugte IS ligeledes Twitter til at sprede en video, hvor terrororganisationen opfordrede sine følgere til at udføre lignende angreb i Vesten.

Og det er altså netop den spredning af IS-propaganda og vold, som Twitter har sat benhårdt ind imod, og som nu får IS-støtter til at true det sociale netværk.

Ifølge talsmand for Twitter Jim Prosser undersøger det sociale medies sikkerhedsteam og politimyndighederne lige nu rigtigheden af truslerne.