Islamisk Stat: Vi har halshugget bortført amerikansk journalist

Den ekstreme islamistiske bevægelse har dræbt amerikaner, der forsvandt for to år siden, siger Islamisk Stat.

Med videoen 'En besked til Amerika' har den islamistiske bevægelse Islamisk Stat (IS) sendt en brutal og blodig besked til omverdenen.

Ifølge nyhedsbureauet Reuters viser videoen, at en amerikansk journalist er blevet halshugget.

Videoen er blevet publiceret på sociale medier, og billeder, der angiveligt viser den døde amerikaner uden hoved, er delt på blandt andet Twitter.

Journalisten forsvandt for to år siden, da han blev kidnappet i november 2012 af uidentificerede, bevæbnede personer i den syriske by Binesh.

Holder endnu et gidsel

Det har ikke været muligt for Reuters at få bekræftet, om det er den amerikanske journalist, der er på den grusomme video.

I videoen, som DR Nyheder også har set, siger Islamisk Stat, at man holder endnu en amerikaner som gidsel, og at vedkommendes skæbne afhænger af præsident Obamas næste træk.

- Den amerikanske statsborgers liv, Obama, afhænger af din næste beslutning, siger en maskeret mand på videoen.

Det Hvide Hus oplyser til Reuters, at amerikansk efterretningsvæsen er ved at få verificeret videoens ægthed.

Skaber død og rædsel i Irak og Syrien

Islamisk Stat, der tidligere hed ISIS, har erobret hele byer og store landområder i både borgerkrigsramte Syrien og uroplagede Irak, som nu også er på randen til borgerkrig.

Her skaber de militante jihadister frygt, rædsel og død og sender civile på flugt. De har begravet folk levende og truer med at slå indbyggere ihjel, hvis de eksempelvis ikke betaler religiøs skat og konverterer til islam.

Både kurdiske og irakiske tropper forsøger med hjælp fra amerikanske luftangreb at drive Islamisk Stat på flugt. Endnu uden held.

IS er blevet kendt for dens brutale metoder, og tjener blandt andet svimlende summer ved at bortføre civile og kræve løsesum. Ligesom de kontrollerer flere olie- og gasfelter og sælger ressourcerne på det sorte marked.