Islamisk Stats leder bryder tavsheden: Vi kæmper til sidste mand

Øverste leder for Islamisk Stat, Abu Bakr al-Baghdadi, har for første gang siden den vestlige indsats mod gruppen udtalt sig. Og han kommer med et brutalt budskab.

Abu Bakr al-Baghdadi udtaler sig offentligt for første gang i måneder, få dage efter, der gik rygter om, at han var såret. (© AL-FURQAN MEDIA)

- Vulkaner af jihad skal gå i udbrud overalt. Vi vil aldrig stoppe med at kæmpe, selv hvis vi kun har én enkelt mand tilbage.

Hvis de amerikansk-ledede bombninger af Islamisk Stat i Irak og Syrien har svækket terrorgruppen, er det ikke til at aflæse i lederen Abu Bakr al-Baghdadis budskaber.

I en netop offentliggjort lydfil, der er den første udmelding fra Baghdadi siden amerikanerne begyndte at bombe, opfordrer han til endnu flere og endnu blodigere kampe, skriver Associated Press.

Er muligvis såret

Offentliggørelsen af lydfilen kommer få dage efter, der opstod gisninger om, at Baghdadi er blevet såret i et luftangreb.

Det fremgår ikke, om lydfilen er optaget før eller efter hændelsen, der kan have såret ham.

Eksperter har overfor AP vurderet, at lydfilen er ægte, og at Baghdadis stemme lyder som tidligere optagelser.

USA: Vi vil optrappe indsats

Det er ikke kun Islamisk Stat, der skruer op for retorikken.

Den amerikanske forsvarsminister Chuck Hagel sagde torsdag, at indsatsen imod terrorgruppen vil blive intensiveret i takt med, at de irakiske militærstyrker, der er hovedansvarlig for kampene på jorden, bliver bedre trænet.

Det skriver Reuters.

- I takt med, at irakiske tropper opbygger styrke, vil vores luftangreb optrappes i tandem, sagde han torsdag under en høring i den amerikanske kongres.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk