Islamist ville omdøbe Christiansborg til Muslimborg: Nu anholdt i London

Den omstridte prædikant Anjem Choudary er blandt de ni mænd, som britisk politi har anholdt.

Den omstridte prædikant Anjem Choudary glæder sig til den dag, at sharia bliver indført i Danmark, sagde han, da han besøgte Deadline. (© DR- Deadline)

Britisk politi har torsdag anholdt ni mænd i Storbritannien. Mændene er anholdte for at have forbindelse til en organisation, som er forbudt i henhold til terrorlovgivningen. Det skriver BBC.

En af de anholdte mænd er den britiske prædikant Anjem Choudary, som i flere omgange har talt i Danmark. Det skriver flere britiske medier blandt andet BBC.

I juni var Anjem Choudary blandt andet gæst i Deadline på DR2, hvor han talte for at indføre sharialovgivning i Danmark.

- Måske burde Christiansborg omdøbes til Muslimborg, og det muslimske flag kunne en dag vaje over det danske parlament. Det vil være meget fint, synes jeg, sagde Anjem Choudary ved den lejlighed.

Led i kampen mod terror

Ifølge BBC er mændene mellem 22 og 47 år. Anholdelserne er ikke sket for at imødegå en konkret terrortrussel, men som led i en igangværende efterforskning af islamisk relateret terrorisme.

Anholdelser og ransagninger har fundet sted 18 steder i London samt et sted i byen Stoke-on-Trent, som ligger mellem Birmingham og Manchester.

http://mu.net.dr.dk/admin/programcard/get/?id=urn:dr:mu:programcard:53ad1b8aa11f9d17483322c9

I august hævede Storbritannien sit trusselsniveau for at imødegå et eventuelt terrorangreb.

Senest har premierminister David Cameron sagt, at Storbritannien er klar til at indgå i den koalition, som bekæmper Islamisk Stat i Syrien og Irak.

David Cameron har tidligere sagt, at Islamisk Stat betragtes som en af de største sikkerhedstrusler mod landet.