Israel advarer om langvarige og smertefulde krigshandlinger i Gaza

Konflikten i Gaza slutter først, når Israel har nedkæmpet Hamas, siger Israels premierminister, Benjamin Netanyahu.

Mange af de dræbte under den indtil videre tre uger lange konflikt er palæstinensere. 226 børn er ifølge FN blevet dræbt. Mere en 1.000 palæstinensere er døde. (Foto: © OLIVER WEIKEN, Scanpix)

Kampene i Gaza kan blive langvarige og en langt mere alvorlig affærre.

Krighandlingerne stopper ikke, før 'Israels mission er fuldført', lyder den seneste udmelding fra Israels premierminister, Benjamin Netanyahu, i en tv-tale.

- Vi er nødt til at være forberedte på en langvarig operation, siger Netanyahu ifølge britiske The Guardian.

Hærchef: 'Det bliver smertefuldt i Gaza'

Netanyahu blev under talen bakket op af Israels hærchef, Benny Gantz, der siger, at angrebene i Gaza vil fortsætte, så længe det er nødvendigt.

- Indbyggerne i Gaza skal holde sig fra områder, hvor Hamas opererer, for vi vil komme der, og det bliver smertefuldt, siger han.

Israel har siden 17. juli haft kamptropper i Gaza, hvor missionen er at ramme den islamistiske bevægelse, der har bygget underjordiske tunneler, som fører ind i Israel.

- Vi vil ikke slutte denne operation uden at neutralisere tunnelerne, hvis primære formål er at slå vores befolkning ihjel, siger den israelske premierminister ifølge Ritzau.

Kamphandlingerne er gået hårdt ud over civile i området. Ifølge FN er mere end 20 hospitaler i Gaza blevet ramt af israelernes angreb, siden konflikten mellem de to parter brød ud for tre uger siden.

Israel har mistet godt 50 soldater. I en udtalelse fra den israelske hær forlyder det, at ni soldater mandag er blevet dræbt.

Angreb på flygtningelejr

Men mandagen har været endnu mere blodig for civile palæstinensere, idet 10 personer mistede livet under et angreb på en flygtningelejr i Gaza. De otte af ofrene var børn.

Desuden blev et af Gazastribens vigtigste hospitaler ramt af raketter.

Begge parter beskylder hinanden for angrebet, og Israel siger, det er Hamas' egne raketter, som fejlagtigt ramte hospitalet.

226 børn dræbt på få uger

Mere end 1.000 palæstinensere er blevet dræbt i området de seneste uger, hvoraf flertallet er civile. Ifølge en rapport fra FN er 226 børn i Gaza blevet dræbt.

I weekenden lykkedes det FN at få parterne til at indgå en kortvarig våbenhvile, men den blev brudt af beskydninger fra Hamas, hvorefter Israel svarede igen med nye angreb.

Israel har mandag advaret indbyggere i Gaza om nye angreb og opfordret folk til at forlade deres hjem. Over 200.000 er ifølge FN internt fordrevne i Gaza.

Det engelsksprogede, israelske medie Haaretz rapporterer, at der mandag alene blev affyret 51 raketter fra Gaza mod Israel.