Israel bliver måske i Libanon flere måneder, siger hærchef

Der vil måske være israelske soldater i Sydlibanon i flere måneder endnu. Det har den israelske hærchef sagt til udenrigs- og forsvarsudvalgene i det israelske parlament.

Ifølge den israelske hærchef Dan Halutz vil der måske være israelske tropper i Sydlibanon i flere måneder endnu. (Foto: Hrvoje Polan © Scanpix)

Israelske soldater bliver måske i det sydlige Libanon i flere måneder.

Det har den israelske hærchef, Dan Halutz, sagt til udenrigs- og forsvarsudvalgene i det israelske parlament.

Oplysningen er givet til israelsk radio af en parlamentarisk kilde, som ønsker at være anonym.

Forledensagde chefen for hærens forsyningstjeneste, at man forbereder sig på at tropperne eventuelt bliver vinteren over i syd-Libanon.

Efterretningsvurdering

Ifølge den parlamentarisk kilde kom general Halutz med udtalelsen, da han skulle kommentere en vurdering fra militære efterretningschefer over for udenrigs- og forsvarsudvalgene i det israelske parlament.

- Den fuldstændige udstationering af den styrkede UNIFIL (FN-styrken, red.) vil vare flere måneder, blev en efterretningschef citeret for at sige.

Halutz reagerede ved at sige, at "Tsahal (den israelske hær, red.) vil være nødt til at blive på stedet indtil da", oplyser den anonyme parlamenteriske kilde.

FN-styrke på vej

FN regner med, at der inden for 15 dage vil være udstationeret en international styrke på 3.500 mand i det sydlige Libanon.

FN-resolutionen, der ligger til grund for udstationeringen, taler om, at 15.000 libanesiske soldater og 15.000 FN-soldater skal sendes til det sydlige Libanon.

Imens skal den israelske styrke, der nu står i området, gradvist trækkes tilbage.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk