Israel fortsætter luftangreb i Gaza for anden dag i træk

204 meldes sårede og 24 dræbt gennem weekendens i kampene i Gazastriben.

Røgen rejser sig efter et israelsk raketangreb i det sydlige Gaza. (Foto: SAID KHATIB © Ritzau Scanpix)

Konflikten mellem Israel og Islamisk Jihad i Gaza fortsætter med at eskalere, efter den er blusset op gennem ugen.

I alt er mindst 24 blevet dræbt i Gazastriben fredag og lørdag, oplyser det lokale sundhedsministerium ifølge nyhedsbureauet AP. Heriblandt seks børn. 204 er sårede.

Gennem weekenden har Israel sendt byger af luftangreb afsted mod den militante gruppe Islamisk Jihad, der er allieret med den militante fløj i Hamas-styret i Gaza.

Modsat sender Islamisk Jihad raketter den anden vej.

Ifølge Israel har landets militær "udskadeliggjort" det militære lederskab i Islamisk Jihad i weekendens angreb. Det fortæller Oded Basiok, der er leder af operationskommandoen i den israelske hær ifølge Ritzau.

- Den øverste ledelse af den militære fraktion af Islamisk Jihad i Gaza er blevet uskadeliggjort, lyder det fra Oded Basiok.

Islamisk Jihad bekræfter ifølge Reuters, at militærkommandøren Khaled Mansour er dræbt.

Flere områder i Gaza er nærmest jævnet med jorden af de Israelske luftangreb. (Foto: Ibraheem Abu Mustafa © Ritzau Scanpix)

Kampe gennem weekenden

Kampene begyndte fredag, da Israel likviderede en højtstående militærkommandør fra Islamisk Jihad, Tayseer al-Jabari, efter flere dage med spændinger.

Forud for det lå Israels anholdelse af en anden leder i Islamisk Jihad, da Israel anholdt Bassam al-Saadi i mandags.

Fra israelsk side var meldingen, at man i fredagens angreb reagerede mod en konkret og overhængende trussel om, at Tayseer al-Jabari ville udføre et terrorangreb mod Israel.

Lørdag sagde Islamisk Jihad, at man anså Israels aggressioner som en krigserklæring, mens det fra israelsk side lød, at man gjorde sig klar til mindst en uges kampe.

Tidligere har FN appelleret til et totalt stop for de to parters angreb mod hinanden, mens også Egypten har meldt sig på banen i en fredsmæglende rolle.

- En stor indsats er blevet gjort i aften, og vi lyttede til mæglerne, men vi er endnu ikke nået til enighed, siger Islamisk Jihad lørdag aften ifølge nyhedsbureauet Reuters.