Israel: Hamas planlagde at dræbe vores udenrigsminister

Avigdor Lieberman skulle have været målet for et attentat under sommerens krig mellem Hamas og Israel i Gaza.

Den israelske sikkerhedstjeneste mener, at Hamas planlagde et angreb på landets udenrigsminister.

Under den tilspidsede situation mellem Israel og den palæstinensiske bevægelse Hamas i sommer, planlagde Hamas at dræbe Israels udenrigsminister, Avigdor Lieberman, i et attentat.

Det oplyser den israelske sikkerhedstjeneste Shin Bet i en meddelelse torsdag ifølge avisen Haaretz.

Ville angribe bilkortege

Flere medlemmer af Hamas er de seneste uger blevet anholdt og tiltalt ved en militærdomstol for at have lagt planer om at anskaffe sig RPG-raketter og angribe Liebermans bilkortege.

Angrebet skulle ifølge Shin Bet have sendt en advarsel til Israel om, at landet skulle indstille sine bombardementer i Gazastriben, der var centrum for sommerens blodige konflikt, hvor over 1000 mennesker blev dræbt.

Optrevlet den seneste uge

Hamas-cellen er ifølge den israelske sikkerhedstjeneste blevet optrævlet over den seneste uge, men først torsdag kommer det til offentlighedens kendskab.

Avigdor Lieberman fra det højrenationale parti Yisrael Beitenu betegnes som en hardliner over for Hamas og palæstinenserne i selvstyreområderne på Vestbredden og Gazastriben.

Ifølge Shin Bet var Hamas-cellen ledet af Ibrahim Zir, en Hamas-aktivist fra Harmala på Vestbredden. Han har tidligere siddet fængslet i Israel for at være medlem af Hamas og for at have begået undergravende virksomhed.

/ritzau/

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk