Israel har taget 40 procent af Gazastriben

Den i forvejen tæt befolkede Gazastribe er blevet endnu mere trang, da Israel har fjernet tusindvis af mennesker for at skabe en sikkerhedszone.

Israel har ved hjælp af landtropper og kampvogne fjernet indbyggerne i en stor del af Gazastriben for at oprette en sikkerhedszone. (Foto: © Scanpix/DAVID BUIMOVITCH)

I et forsøg på at gøre det sværere for militante palæstinensere at sende raketter ind i Israel, har den israelske hær skabt en tre kilometer bred sikkerhedszone ind i Gazastriben.

Det har reduceret det i forvejen meget tæt befolkede område markant. Ifølge FN optager zonen 44 procent af Gaza-territoriet, skriver mediet The Daily Beast.

Beboerne i disse områder er blevet fjernet fra deres hjem og er blevet en del af de i alt 160.000 interne flygtninge i Gazastriben.

Kortet her viser det store område at Gazastriben, som Israel har inddraget til sikkerhedszone. Det mørkegrå område viser zonen, der ifølge FN udgør 44 procent af Gazastriben. (© FN-agenturet OCHA via The Daily Beast)

Israel: Forbereder os på en lang operation

Konflikten blussede op igen i løbet af søndagen og mandagen. Blandt andet blev otte børn dræbt i en park i Gaza, fire israelske soldater blev dræbt i et morterangreb og en af Hamas-ledernes hjem blev angiveligt udsat for et angreb - dog uden nogen dræbte.

Samtidig sagde den israelske premierminister Benjamin Netanyahu i en pressekonference, at Israel forbereder sig på en lang konflikt.

- Vi må være klar til en lang operation, indtil vores mission er opnået, sagde han.

Ikke på vej mod våbenhvile

Dermed ser det ud til, at Israel ikke har tænkt sig at bukke under for det store internationale pres for våbenhvile.

Mandag sagde FN's generalsekretær Ban Ki-moon ellers, at sikkerhedsrådet insisterer på en øjeblikkelig og ubetinget våbenhvile.

Han sagde desuden, at både Netanyahu og Hamas-leder Khaled Mishal tager moralsk fejl og opfordrede begge sider til at tage skridt mod en slutning af konflikten.

USA, Israels traditionelle allierede, har også kaldt på en hurtig våbenhvile.

FN anslog mandag, at 999 palæstinensere er blevet dræbt i koflikten, herunder 226 børn.