Israel og Storbritannien: Assad trækker bare tiden

Det er ikke andet end en taktisk manøvre, når Assad går med til at aflevere kemiske våben, lyder kritikken.

Storbritaniens forsvarsminister er meget skeptisk over for, at Syrien har sagt ja til lade sig afvæbne for kemiske våben. (© Scanpix)

Den syrisk-russiske aftale om, at Syrien skal udlevere sine lagre af kemiske våben til international kontrol og efterfølgende destruktion, kan være en taktisk manøvre med det formål at trække tiden.

Det frygter Storbritanniens forsvarsminister, Philip Hammond.

- Vi støtter alle initiativer, der også på længere sigt kan bidrage til at løse problemerne omkring Syriens store mængder af kemiske våben, siger Hammond og tilføjer:

- Historien fortæller os, at vi skal være på vagt over for alt, der kan vise sig at være et simpelt spørgsmål om at trække tiden.

Brug for beviser

Syriens accept af aftalen skyldes ifølge landets udenrigsminister, at landet derved kan forhindre et militært angreb fra USA.

- Vi har brug for meget hurtige og meget utvetydige beviser for, at dette er et ægte forslag i god tro, siger Philip Hammond.

Israel: Trækker tiden ud

Også i Israel er man skeptisk over for det nye afvæbningsforslag, skriver AP.

Lederen af landets udenrigs- og forsvarsudvalg, Avigdor Lieberman, har sagt til israelsk radio, at Assad kun accepterer forslaget for at købe mere tid - desuden mener han, at selve logistikken i våbenafleveringen er for uklar.