Israel: Palæstinensere har bortført tre teenagere

Israelske soldater har eftersøgt tre teenagere fredag, og nu melder de israelske myndigheder, at drengene er bortført af palæstinensere.

Huse og køretøjer på Vestbredden er blevet undersøgt i eftersøgningen efter tre israelske teenagere, der forsvandt for to dage siden. (Foto: Abed al Hashlamoun © Scanpix)

Tre israelske drenge, som har været savnet siden torsdag, er bortført af palæstinensere, siger israelske myndigheder ifølge nyhedsbureauet AFP.

Israelske soldater indledte fredag en omfattende eftersøgning af de tre teenagere, der forsvandt på det besatte område Vestbredden for to dage siden.

En af teenagerne er angiveligt amerikansk statsborger.

Går fra hus til hus

Israelerne har bevæget sig fra hus til hus og har afspærret flere veje.

Israels premierminister, Benjamin Netanyahu, har i en erklæring oplyst, at Israel holder præsidenten for Det Palæstinensiske Selvstyre, Mahmoud Abbas, ansvarlig for de tre pigers sikkerhed.

Også ansvarlig for naturkatastrofe?

Den udmelding har dog mødt hård kritik fra talsmanden for de palæstinensiske sikkerhedsstyrker på Vestbredden, Adnan al-Dmairi.

- Tre bosættere er savnet, hvorfor er det palæstinensernes skyld? Vi har intet at gøre med det. Hvis en naturkatastrofe rammer Israel, er vi så også ansvarlige for den? Det er vanvittigt og uacceptabelt. Vi har ingen kendskab til det, siger han.

/ritzau/AFP