Israel: Tidligere premierminister skal i fængsel

Højesteret i Israel har nedsat straffen til tidligere premierminister fra seks år til halvandet år for korruption.

Israels tidligere premierminister skal fra februar afsone halvandet års fængsel for at have modtaget bestikkelse. (Foto: pool © Scanpix)

Israels højesteret fastholder, at tidligere premierminister Ehud Olmert er skyldig i korruption, og at han som den første eks-regeringsleder skal afsone en fængselsstraf.

Domstolen dømte Olmert til 18 måneders fængsel, og det er en nedsættelse af en tidligere dom på seks års fængsel.

Den 70-årige Olmert, som var premierminister fra 2006 til 2009, blev i maj fundet skyldig i to forskellige anklager om at have taget imod bestikkelse i begyndelsen af 00'erne.

- Olmert er frikendt for anklagen om at have taget imod bestikkelse på omkring 873.000 kroner i forbindelse med byggeri af et luksuslejlighedskompleks i Jerusalem, men han er fundet skyldig i at have taget imod omkring 105.000 kroner i støtte til en valgkampagne, hedder det i højesterets afgørelse.

Olmert skal inden sin fængsling i februar i retten igen i forbindelse med en appelsag, der vedrører andre anklager mod ham.

Isaac Herzog, som leder Arbejderpartiet, der er i opposition til premierminister Benjamin Netanyahu, siger, at dommen understreger, at 'ingen er hævet over loven - heller ikke en premierminister'.

Olmert blev genvalgt syv gange til parlamentet.

/ritzau/