Israel truer med at angribe syrisk luftværn

- Næste gang syrerne anvender deres luftforsvar mod vore fly, så vil vi ødelægge dem uden tøven, siger Israel.

Israels forsvarsminister, Avigdor Lieberman, siger, at landet er klar til at angribe i Syrien. Israel er mildt sagt ikke glade for Hizbollah-bevægelsens deltagelse i krigen i Syrien. (Foto: © pool, Scanpix)

Israels forsvarsminister, Avigdor Lieberman, truer med at ødelægge Syriens luftværnsanlæg, efter at det syriske militær sendte et jord til luft missil efter angribende israelske fly.

- Næste gang syrerne anvender deres luftforsvar mod vore fly, så vil vi ødelægge dem uden den mindste tøven, siger Lieberman til israelsk radio.

Israelske fly angreb fredag adskillige mål i Syrien. Premierminister Benjamin Netanyahu siger, at angrebene var rettet mod våben, som skulle sendes til Hizbollah i Libanon.

Den militante bevægelse Hizbollah er allieret med Iran.

Syriens militær har sagt, at det nedskød et israelsk fly under fredagens angreb og ramte et andet, da flyene angreb nær oldtidsbyen Palmyra.

- De israelske kampfly "trængte ind i vort luftrum klokken 02.40 via libanesisk område og ramte et militært mål på vejen til Palmyra", lyder det i den syriske hærs erklæring, som gengives af det yemenitiske nyhedsbureau Sana.

Men det israelske militær afviser blankt, at dets fly blev ramt.

Både israelske og udenlandske medier har tidligere rapporteret, at israelske luftangreb har været rettet mod Hizbollah og dens kolonner.

Den magtfulde Hizbollah-bevægelse er hjemmehørende i Libanon. Den er i alliance med Syriens præsident, Bashar al-Assad.

Der er et mangeårigt fjendskab mellem Israel og Hizbollah. De udkæmpede senest i 2006 en krig.

I sidste uge var Israels premierminister, Benjamin Netanyahu, i Moskva for at besøge den russiske præsident, Vladimir Putin.

Her beklagede Netanyahu sig over, at Iran forsøger at etablere en permanent militær forpost i Syrien.

/ritzau/AFP