Israelere følger raketangreb med campingstole og popcorn

På en bakketop i Israel har en gruppe israelere indfundet sig for at følge med, når der bliver sendt raketter ind i Gaza.

Israelere har taget plads på første parket på en bakketop for at se med, når Israel skyder raketter ind i Gaza. Det viser billeder, som Kristeligt Dagblads mellemøstkorrespondent i Jerusalem, Allan Sørensen, har taget sammen med en kollega.

Billederne viser israelere, der sidder på en bakketop, som ligger få kilometer fra Gaza, hvor der er udsigt ind over store dele af Gaza.

- Her kommer israelere om aftenen med campingstole, kaffe og popcorn og sætter sig på første række og ser på det, de kalder et realityshow - altså bombardementerne inde over Gaza. Og det billede, jeg tog og sendte ud på Twitter, er nu blevet delt verden over, siger Allan Sørensen, der både har været på CNN og Al Jazeera for at fortælle om billederne.

Bakketoppen ligger ved byen Sderot, som er mål for mange af de raketter, der er blevet affyret fra Gaza ind over Israel.

Begge parter mister empatien i krigen

Og billederne vækker stærke følelser, fortæller Allan Sørensen.

- Vi kender de billeder af palæstinensere, der deler bolsjer og kage ud, når der har været en selvmordsoperation i Jerusalem, og israelere er blevet dræbt.

- Det her viser lige pludselig, at israelerne også sidder og klapper og jubler, når israelske kampfly bombarderer, og kvinder og børn bliver dræbt lige ovre på den anden side af grænsen i Gaza.

I løbet af de seneste fem dage har 121 palæstinensere mistet livet som følge af raketangreb fra Israel.

At blodsudgydelserne tiltrækker publikum, er ifølge Allan Sørensen et eksempel på, hvordan mennesker bliver påvirket af krigssituationer.

- I min optik er det et billede af, hvad krig gør ved begge parter i en konflikt, og hvordan begge parter mister empatien overfor den anden part - og det gælder både israelerne og palæstinenserne; i hvert fald nogle af dem, siger han.

Denne form for krigsturisme er ikke et ukendt fænomen. Som DR Nyheder tidligere har fortalt, oplever Israel, at turister har en stor interesse i at komme helt tæt på krigen i Syrien.

Se billederne fra bakketoppen i Israel i videoen i toppen af artiklen.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk