Israels luftvåben vil orientere Rusland om angreb i Syrien

En israelsk delegation vil fremlægge data om russisk flystyrt i Syrien for russiske eksperter.

Israels premierminister, Benjamin Netanyahu, har lovet Rusland at bidrage med alle nødvendige oplysninger. (Foto: Pool/ Scanpix /Scanpix © REUTERS/Scanpix + Wikimedia (Creative Commons))

Chefen for det israelske luftvåben flyver i dag til Moskva for at briefe russerne om omstændighederne omkring det russiske transportfly, der i mandags blev skudt ned over det nordvestlige Syrien.

Israel hævdede tirsdag, at syrisk antiluftskyts stod bag nedskydningen af flyet, der havde 15 besætningsmedlemmer ombord.

De syriske regeringsstyrker havde ifølge Israel affyret artilleri "hensynsløst" uden at sikre sig, at der ikke var russiske militærfly i luften.

Øverstkommanderende for Israels luftstyrker, Amikam Norkin, vil stå for præsentationen af resultaterne af en israelsk efterforskning af episoden.

Nedskydningen kan så splid mellem Syrien og Rusland, der kæmper side om side i den syriske borgerkrig.

Den russiske præsident, Vladimir Putin, nedtonede dog hurtigt episoden og kaldte den et resultat af "en kæde af tragiske og tilfældige begivenheder".

Putin understregede dog ved samme lejlighed, at det var vigtigt at undersøge nedskydningen til bunds.

Israels premierminister, Benjamin Netanyahu, var hurtig til at pege fingeren ad Syrien, som han beskylder for at stå bag nedskydningen.

Han tilbød samtidig at forsyne Rusland med "alle nødvendig oplysninger" til efterforskningen.

/ritzau/

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter