Israels premierminister: Drabsdømt soldat bør benådes

Israels regeringsleder støtter en benådning af israelsk soldat, som dræbte palæstinenser.

- Jeg støtter en benådning til Elor Azaria, skriver Benjamin Netanyahu på Facebook. (Foto: GALI TIBBON © Scanpix)

Israels premierminister, Benjamin Netanyahu, siger, at han går ind for en benådning af en ung israelsk soldat, som er blevet dømt for manddrab.

Soldaten skød og dræbte en palæstinensisk angrebsmand, der lå såret og ubevægelig på jorden.

- Dette er en vanskelig og smertelig dag - først og fremmest for Elor (den dømte soldat, red.), hans familie, israelske soldater, mange borgere og forældre til soldater - deriblandt mig, skriver den israelske regeringschef på Facebook og tilføjer:

- Jeg støtter en benådning til Elor Azaria.

En militærdomstol i Israel dømte onsdag Elor Azaria, der var sergent, for manddrab.

Han dræbte en af de to palæstinensere, som havde stukket sergentens kollega med kniv. Denne blev lettere såret. Sergenten og andre soldater svarede igen med skud.

Den ene palæstinenser døde på stedet. Den anden blev såret. I en video af hændelsen kan man se, sergenten skyde og dræbe angrebsmanden, der lå på jorden.

Dommeren i sagen, oberst Maya Heller, brugte to og en halv time på at læse sin beslutning op og kritiserede i skarpe vendinger Elor Azarias advokater for deres argumenter.

På vegne af dommerpanelet, som bestod af tre dommere, sagde hun, at der var ikke nogen grund til, at Azaria skulle åbne ild mod en palæstinenser, som ikke udgjorde nogen trussel.

- Hans motiv til at skyde var, at han mente, at terroristen fortjente at dø, sagde hun.

Sagen har delt Israel, skriver BBC. Nogle mener, at soldaten gjorde det eneste rigtige. Andre mener, at han fortjener en straf for at have slået et forsvarsløst menneske ihjel.

/ritzau/

Facebook
Twitter