Israelsk førstefrue på anklagebænken: Købte 'take-away' for over 600.000 kr.

Misbrug af skattekroner og korruptionsanklager klæber sig til Israels premierminister Benjamin Netanyahu og førstefruen Sara.

Sara Netanyahu, den israelske premierminister Benjamin Netanyahus kone, står anklaget for misbrug af skattekroner. (Foto: Amit Shabi © Scanpix)

En spektakulær retssag mod den israelske førstefrue, Sara Netanyahu, begyndte søndag i Jerusalem.

Den israelske premierminister Benjamin Netanyahus bedre halvdel er sigtet for at have misbrugt skattekroner på take-away af den luksuriøse slags.

Det skriver flere israelske og internationale medier.

Madbestillinger fra dyre restauranter er blevet bragt til premierministerparrets embedsbolig i Jerusalem, mens der også er blevet ansat ekstra kokke og tjenere til de ulovlige måltider.

Misbruget beløber sig ifølge anklagerne til over 600.000 kroner i perioden 2010 til 2013.

Ifølge israelsk lov, så er det tilladt at bestille mad ’udefra’, hvis der ingen kok er til stede i premierministerboligen, men i anklagen lyder det, at der netop var en kok til stede, når de mange bestillinger fra nogle af Jerusalems mest eksklusive restauranter blev bragt til Netanyahu-hjemmets dør.

Sara og Benjamin Netanyahu ved åbningen af den amerikanske ambassade i Jerusalem. (Foto: Ronen Zvulun © Scanpix)

Sara Netanyahu skal have engageret ekstra tjenere til at servere nogle af de fine måltider. Tjenerne blev registeret som ’ekstra hjælp’ eller ’rengøring’ for at skjule deres ulovlige ansættelse.

Den israelske førstefrue har erklæret sig uskyldig i anklagerne, der langtfra er de eneste, der retter sig mod familien Netanyahu.

Nok at tale om ved middagsbordet

Retssagen mod Sara Netanyahu kommer alt imens, israelsk politi mener at have indsamlet nok materiale til at sigte premierminister Benjamin Netanyahu for korruption i flere sager.

Den israelske premierminister er blandt andet mistænkt for at have modtaget luksusgaver fra udenlandske forretningsfolk, mens han også skal have tilbudt en avis at stække en rival mod at få fordelagtig omtale.

I den måske mest alvorlige anklage mod Benjamin Netanyahu lyder det, at den israelske premierminister i sin tid som kommunikationsminister fra 2014 til 2017 direkte involverede sig i regulativer, der var til stor fordel for mediehuset Bezeq, der til gengæld sørgede for favorabel omtale af Benjamin og Sara Netanyahu.

Benjamin Netanyahu har erklæret sig uskyldig i samtlige anklager, som premierministeren betragter som en 'heksejagt'.

Facebook
Twitter