Israelsk IMF-kandidat får uventet støtte

Normalt er Israel og Palæstina ikke de bedste venner. Men i kampen om chefposten i IMF støtter Palæstina den israelske kandidat.

Chefen for den israelske centralbank, Stanley Fischer, får støtte fra Palæstina i kampen om at blive ny chef for Den Internationale Valutafond, IMF. (Foto: KOBI GIDEON © Scanpix)

Chefen for den israelske centralbank, Stanley Fischer, får nu støtte fra en uventet kant i kampen om at blive ny chef for Den Internationale Valutafond, IMF.

Det er den palæstinensiske premierminister, Salam Fayyad, der ifølge AP udtaler, at Stanley Fischer vil blive en "stor chef" for verdensmarkedet, og at han er "et stort menneske".

Kendt hinanden i 20 år

De palæstinensiske myndigheder kan dog ikke stemme i processen om at vælge en ny chef for valutafonden, men Salam Fayyad siger, at han ville stemme på Stanley Fischer, hvis han kunne.

Salam Fayyad er uddannet økonom i USA og har tidligere arbejdet i IMF. Han har kendt Stanley Fischer i mere end to årtier gennem deres tidligere fælles arbejde i IMF.

Stanley Fischer sagde i går lørdag, at han ønsker at være en kandidat til det ledige job som chef for IMF.

Beslutning sidst i juni

Posten som IMF-chef er blevet ledig, efter at franskmanden Dominique Strauss-Kahn den 18. maj trak sig. Det skete i forbindelse med sagen, hvor han anklages for at have forgrebet sig seksuelt på en stuepige på et hotel i New York.

Det er en bestyrelse med 24 medlemmer, der repræsenterer IMF's medlemmer, som skal finde den næste chef. Bestyrelsen sigter mod at blive enige i slutningen i juni.

Fischer regnes for at være kvalificeret til at lede IMF, men posten er traditionelt gået til en europæer. Derfor regnes Christine Lagarde for favorit.

Facebook
Twitter