Israelsk IMF-kandidat får uventet støtte

Normalt er Israel og Palæstina ikke de bedste venner. Men i kampen om chefposten i IMF støtter Palæstina den israelske kandidat.

Chefen for den israelske centralbank, Stanley Fischer, får støtte fra Palæstina i kampen om at blive ny chef for Den Internationale Valutafond, IMF. (Foto: KOBI GIDEON © Scanpix)

Chefen for den israelske centralbank, Stanley Fischer, får nu støtte fra en uventet kant i kampen om at blive ny chef for Den Internationale Valutafond, IMF.

Det er den palæstinensiske

premierminister
, Salam Fayyad, der ifølge AP udtaler, at Stanley Fischer vil blive en "stor chef" for verdensmarkedet, og at han er "et stort menneske".

Kendt hinanden i 20 år

De palæstinensiske myndigheder kan dog ikke stemme i processen om at vælge en ny chef for valutafonden, men Salam Fayyad siger, at han ville stemme på Stanley Fischer, hvis han kunne.

Salam Fayyad er uddannet økonom i USA og har tidligere arbejdet i IMF. Han har kendt Stanley Fischer i mere end to årtier gennem deres tidligere fælles arbejde i IMF.

Stanley Fischer sagde i går lørdag, at han ønsker at være en kandidat til det ledige job som chef for IMF.

Beslutning sidst i juni

Posten som IMF-chef er blevet ledig, efter at franskmanden Dominique Strauss-Kahn den 18. maj trak sig. Det skete i forbindelse med sagen, hvor han anklages for at have forgrebet sig seksuelt på en stuepige på et hotel i New York.

Det er en bestyrelse med 24 medlemmer, der repræsenterer IMF's medlemmer, som skal finde den næste chef. Bestyrelsen sigter mod at blive enige i slutningen i juni.

Fischer regnes for at være kvalificeret til at lede IMF, men posten er traditionelt gået til en europæer. Derfor regnes Christine Lagarde for favorit.

Facebook
Twitter