Israelsk soldat er tilbageholdt efter voldsom skud-video

En soldat er blevet filmet, da han skød en palæstinensisk mand i hovedet. Manden lå allerede såret på jorden.

En israelsk soldat er torsdag blevet tilbageholdt, efter at en video af ham angiveligt viser, at han skyder en såret palæstinenser i hovedet.

Det skriver flere medier, herunder AFP og BBC.

Palæstinenseren ligger angiveligt på jorden, fordi han allerede er blevet ramt af skud. Han bliver kort efter erklæret død.

Ifølge det israelske militær var manden en af to personer, der torsdag stak en israelsk soldat med kniv i Hebron. Dog er skuddet mod den i forvejen sårede gerningsmand at gå over stregen, lyder det fra myndighederne, efter at videoen er blevet delt på nettet.

- Set i lyset af de foreløbige undersøgelser af episoden er en militær politiefterforskning blevet indledt, skriver militæret i en skriftlig udtalelse ifølge BBC.

Forsvarets værdier

Militæret tilføjer, at episoden er en "alvorlig overtrædelse af forsvarets værdier".

Skudepisoden fandt sted ved et checkpoint i Hebron. Den palæstinensiske mand blev ramt af skud, da han gik til angreb på en soldat.

Optagelser fra et øjenvidne viser, at en anden soldat efterfølgende retter sin pistol mod mandens hoved og affyrer endnu et skud, selv om palæstinenseren ligger såret på jorden og ikke udgør en trussel.

Den israelske forsvarsminister, Moshe Yaalon, understreger, at myndighederne vil efterforske sagen grundigt.

- Episoden med en soldat, der bliver filmet ankomme til stedet for angrebet i Hebron og efterfølgende skyde en terrorist, minutter efter at vedkommende allerede var neutraliseret og ligger på jorden, er meget alvorlig, siger Yaalon i en video sendt til journalister ifølge AFP.

Premierminister Benjamin Netanyahu slår samtidig fast, at soldater bør udvise selvkontrol i sådanne situationer.

- Militæret forventer af sine soldater, at de forholder sig roligt og i overensstemmelse med reglerne. Det, der er sket i Hebron, er ikke et udtryk for værdierne i det israelske forsvar, siger Netanyahu ifølge AFP en skriftlig udtalelse.

Ifølge militæret var undersøgelsen af den pågældende episode allerede gået i gang, før videoen begyndte at sprede sig. Soldaten, der blev stukket ned, er uden for livsfare.

Mindst 29 israelere er blevet dræbt i en bølge af vold siden oktober. Flere end 180 palæstinensere er blevet dræbt i samme periode.

/ritzau/