Israelske fly bomber underjordiske tunneler i Gazastriben

Israelske fly har bombet Hamas' underjordiske infrastruktur i Gaza som reaktion på palæstinensisk angreb.

Israelske kampfly bombede mandag morgen Hamas-mål i Gazastriben.

Angrebene er gengældelse for et raketangreb mod Israel i weekenden, siger den israelske hær.

Der er ikke meldt om dræbte eller sårede ved mandagens angreb i Gazastriben.

I weekenden bombede Israel en række Hamas-mål i Gazastriben, og to palæstinensiske teenagere blev dræbt af israelske styrker.

Forinden var fire israelske soldater lørdag blevet såret ved en eksplosion ved grænsen mellem Gazastriben og Israel.

Det antages, at sprængstoffer med en selvudløsermekanisme var lagt ud ved grænsen af væbnede palæstinensere.

Kamphandlingerne i weekenden betegnes som nogle af de værste i Gazastriben siden krigen mellem Israel og Hamas-bevægelsen i 2014.

Palæstinensiske sikkerhedskilder siger, at adskillige missiler blev sendt mod landbrugsområder øst for Rafah i den sydlige del af Gaza, som ligger langs kysten til Middelhavet.

I en erklæring fra Israels hær hedder det, at israelske fly bombarderede underjordisk infrastruktur i Gaza som reaktion på det palæstinensiske angreb på Israel tidligere.

En mindre, militant gruppe har ifølge Jonathan Conricus, talsmand hos den israelske hær, taget ansvar for angrebet mod de fire israelske soldater.

Alligevel anklager Israels militær fortsat den islamiske Hamas-bevægelse for at stå bag angrebet, siger en israelsk talsmand.

- Vi holder Hamas ansvarlig for al aggression fra Gazastriben, lyder det fra Jonathan Conricus ifølge AFP.

Grænseområdet mellem Israel og Gaza har i det store hele været roligt efter afslutningen på krigen mellem de to parter i 2014.

Men da USA's præsident, Donald Trump, i december meddelte, at USA vil anerkende Jerusalem som Israels hovedstad, tog spændingerne i området voldsomt til, og fik volden til at blusse op igen.

/ritzau/AFP