Israelske luftangreb dræber 12 i Gaza

En ledende militant palæstinenser og 11 andre er dræbt ved israelske luftangreb mod Gaza.

(© Scanpix)

To israelske luftangreb har dræbt 12 militante palæstinensere i Gazastriben fredag. Yderligere 20 er blevet såret. Det siger hospitalskilder i Gaza.

Luftangrebene kommer ifølge israelske kilder efter over 30 palæstinensiske granatangreb mod det sydlige Israel i de seneste dage.

Zohair al-Qaisi, der var generalsekretær for Popular Resistance Commitees, PRC, blev ramt, da han var i gang med at planlægge et raketangreb på Israel, siger israelske militærkilder.

Formodet førerløst fly

Han blev dræbt ved det første angreb fredag eftermiddag sammen med anden palæstinenser, Mahmoud Hanani, der blev løsladt fra et israelske fængsel for fem år siden og sendt tilbage til Gaza.

De to omkom, da en israelsk raket affyret fra et formodet førerløst fly ramte en bil, som de kørte i. Lægekilder siger, at en tredje mand blev alvorligt kvæstet.

PRC, der er en paraplyorganisation for militante palæstinensiske grupper, lover at gengælde fredagens drab.

En israelsk regeringstalsmand siger, at Zohair al-Qaisi stod bag en serie af angreb på israelske og egyptiske soldater i fjor på grænsen mellem Israel og Egypten. Otte israelske og fem egyptiske soldater blev dræbt.

/Ritzau/

FacebookTwitter