Israelske styrker invaderer Gazastriben

Israelske tropper og kampvogne er trængt ind i den sydlige del af Gazastriben for at befri en bortført israelsk soldat. Israelske kampfly har bombet broer og et kraftværk.

Israelske pansrede mandskabsvogne på vej ind i Gazastriben. (Foto: Davis Furst © Scanpix)

Israelske tropper og kampvogne er trængt ind i den sydlige del af Gazastriben.

Aktionen blev indledt kort efter at israelske fly og kamphelikoptere havde angrebet tre broer og det største kraftværk i den centrale del af Gazastriben.

19-årig bortført

Den israelske hær oplyser, at formålet med aktionen alene er at befri den 19-årige israelske soldat, som palæstinensiske grupper bortførte i søndags. Der er ikke tale om en genbesættelse af Gaza, lyder meldingen.

Den israelske invasionsstyrke har taget opstilling omkring byen Rafah, hvor de ifølge en talsmand vil opstille observationsposter.

Angrebet på kraftværket i flygtningelejren Nusseirat efterlod store dele af Gazastriben uden strøm. Ifølge palæstinensiske myndigheder leverer kraftværket strømmen til omkring 70 procent af Gazastriben, herunder Gaza By.

Flyttet til et sikkert sted

En af de ødelagte broer ligger på en af hovedvejene, der forbinder den nordlige og sydlige del af Gazastriben. Militærkilder siger, at angrebet på broerne skal forhindre, at de militante palæstinensere flytter den unge israelske soldat.

Bortførerne, der blandt andet tæller en gruppe med tilknytning til Hamas, kræver alle palæstinensiske kvinder og børn løsladt fra israelske fængsler. De siger, at den bortførte soldat er blevet flyttet til et sikkert sted, og at han først bliver frigivet, når deres krav er opfyldt.

Situationen er blevet mere kompliceret af, at en jødisk bosætter tilsyneladende er blevet bortført. En gruppe, der kalder sig Den Folkelige Modstandskomite, siger, at den har bortført bosætteren, som vil blive dræbt, hvis ikke israelerne trækker sig tilbage.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk