Istanbul-lufthavn er genåbnet efter bombeangreb

Tyrkiets premierminister siger onsdag, at Tyrkiets største lufthavn, Atatürk, igen er åbnet for flyvninger.

Fly kan igen lette og lande i Atatürk-lufthavnen efter gårsdagens bombeangreb. (Foto: MURAD SEZER © Scanpix)

Flyvninger til og fra Atatürk-lufthavnen i Istanbul er natten til onsdag genoptaget. Det oplyser Tyrkiets premierminister, Binali Yildirim, ifølge flere internationale nyhedsbureauer.

Yildirim befinder sig i lufthavnen, der tirsdag aften var mål for et blodigt angreb fra tre selvmordsbombere. Efterfølgende blev fly på vej mod lufthavnen omdirigeret og planlagte afgange aflyst.

Mindst 36 personer blev dræbt, da gerningsmændene åbnede ild mod passagerer og derefter udløste sprængladninger i nærheden af lufthavnens sikkerhedskontrol. Mindst 147 er blevet såret i angrebet.

Atatürk-lufthavnen, der ligger vest for Istanbul, er med omkring 60 millioner rejsende om året den største i Tyrkiet og den tredjestørste i Europa. Kun Heathrow i London og Charles de Gaulle i Paris betjener flere passagerer.

Ingen personer eller grupper har taget skylden for angrebet, men premierministeren siger, at de foreløbige tegn peger i retning af den ekstremistiske bevægelse Islamisk Stat.

Der er endnu ikke offentliggjort informationer om gerningsmændene. Hverken deres navne, deres alder eller deres nationaliteter kendes således.

/ritzau/

FacebookTwitter