Italien har mistet 475 medborgere til coronavirus på et døgn

I alt er 2978 mennesker døde som følge af coronavirus i Italien.

Italien er det europæiske land, der er hårdest ramt af coronavirusset. (Foto: FLAVIO LO SCALZO)

Italien har registreret 475 dødsfald i det seneste døgn som følge af coronavirus. Det er det højeste antal, noget land har registreret på et døgn, skriver nyhedsbureauet AFP.

Italien er det land i Europa, som er hårdest ramt af coronavirusset, og det italienske sundhedsvæsen er presset til bristepunktet.

For at mindske smitten har landets premierminister, Giuseppe Conte, bedt alle om at holde sig indendøre og kun bevæge sig ud for arbejde, eller hvis de er i livstruende situationer.

Derfor er politiet sendt i gaderne for at kontrollere, om folk overholder forbuddet.

I alt er 2978 mennesker døde som følge af coronavirus i Italien, viser den seneste opgørelse fra italienske myndigheder ifølge Reuters.

Vi hører ofte budskabet om, at det er de ældre og de syge, der er de mest sårbare. De første detaljerede opgørelser af døde fra Italien underbygger denne pointe. Kun lidt over en procent af de undersøgte døde var fuldstændig sunde og raske, da de fik covid-19.

I Frankrig, der fra i går indførte udgangsforbud i hele landet, er antallet af dødsfald som følge af coronavirusset også steget. De franske sundhedsmyndigheder oplyser ifølge Ritzau, at antallet af dødsfald er steget med næsten 51 procent i løbet af det seneste døgn.

Siden tirsdag er der i Frankrig registreret 89 nye corona-dødsfald. Dermed er det samlede antal døde oppe på 264. Desuden er det samlede antal smittede steget fra 7730 til 9134 siden tirsdag.

Facebook
Twitter