Italien inddriver 100 milliarder kroner i skattegæld

Betal nu og slip med en beskeden bøde. Denne besked har fået italienske skatteunddragere til lommerne.

Det menes, at staten årligt snydes for 671 milliarder kroner. (Foto: ALESSANDRO BIANCHI © Scanpix)

Det italienske skattevæsen har kradset et rekordstort beløb ind fra italienerne i ubetalte skatteregninger.

Det er sket, efter at myndighederne meddelte borgerne, at hvis de har gæld til skattevæsenet, så kom til lommerne nu, for så slipper i med lempelige bøder.

Skattemyndighederne meddeler, at det ser ud til at have hjulpet, for borgerne har nu frivilligt indbetalt ekstra 14,9 milliarder euro i skat fra skatteåret 2015.

Det svarer til godt 111 milliarder kroner.

Ifølge skattevæsenet blev der året før - i 2014 - inddrevet 14,2 milliarder euro i forbindelse med kampagner mod skatteunddragelse.

De 14,9 milliarder euro, der kom ind i forbindelse med skattevæsenets kampagne for skatteåret 2015, er indbetalt, efter at 315.000 borgere fik et brev fra myndighederne med et tilbud om at indbetale deres gæld.

Eller rette "deres fejl", som det blev formuleret.

111 milliarder kroner lyder af meget, men det er ikke så mange penge i forhold til det beløb, som skattevæsenet mener, at det blive snydt for hvert år. Det beløb er 90 milliarder euro årligt - omkring 671 milliarder kroner.

Arbejdsgiverforeningen Confindustria offentliggjorde i december en rapport, der havde et noget højere tal, nemlig 122 milliarder euro - 910 milliarder kroner.

Næsten halvdelen af den manglende skatteindbetaling menes at være moms, der ikke er betalt.

/ritzau/AFP