Italien melder om hidtil højeste dødstal på et døgn

919 coronasmittede personer er døde i det seneste døgn i Italien.

I alt er 9134 mennesker, der var smittet med coronavirus, døde i Italien. (Foto: PAU BARRENA © Scanpix)

919 coronasmittede personer har mistet livet i Italien i det seneste døgn. Det er det højeste, siden udbruddet begyndte.

Inden da var det højeste dødstal på et enkelt døgn i Italien 793. Det blev registreret i lørdags.

Nu er det samlede dødstal oppe på 9134 under coronakrisen.

Det skriver Reuters.

Nogle medier har rapporteret om 969 døde det seneste døgn i Italien, men det tal inkluderer 50 dødsfald, der blev registreret 'for sent' og dermed ikke var med i gårsdagens dødstal, som de burde have været.

  • Helt usædvanligt har coronakrisen i Italien tvunget pave Frans til at gennemføre bønner og velsignelser for en helt tom Peterspladsen i Vatikanet - normalt er af verdens mest turistede og besøgte steder. (Foto: YARA NARDI © Scanpix)
  • Helt usædvanligt har coronakrisen i Italien tvunget pave Frans til at gennemføre bønner og velsignelser for en helt tom Peterspladsen i Vatikanet - normalt er af verdens mest turistede og besøgte steder. (Foto: YARA NARDI © Scanpix)
  • Italien oplever problemer med at opbevare de døde. (Foto: ANDREA FASANI © Scanpix)
  • Hospitalerne er overfyldt og har måttet tage venteværelser og lignende i brug for at håndtere de syge. (Foto: FLAVIO LO SCALZO © Scanpix)
  • For nylig vister billeder, at militærkonvojer måtte hjælpe med at køre de døde væk. (Foto: ANDREA FASANI © Scanpix)
1 / 5

I alt er 9134 mennesker, der var smittet med coronavirus, døde i Italien.

De officielle tal viser, at der torsdag var 712 coronadødsfald på et døgn, onsdag 683, tirsdag 743, mens der mandag var 602 døde.

Coronasmitten har presset det italienske sundhedsvæsen ud over kanten, og læger melder om den umulige opgave med at håndtere de mange syge. Blandt de læger er Roberto Allevi.

Et italiensk tv-program har fået ham til at filme sig selv over tre hårde dage, hvor han fortæller om sine vagter på hospitalet i Norditalien. Se en af videoerne herunder.

Det totale antal bekræftede smittetilfælde er steget til 86.498. Dagen inden var det 80.539.

Dermed har Italien overhalet Kina, der har bekræftet knap 82.000 smittetilfælde. I forvejen har Italien - for længst - registreret et betydeligt højere antal coronadødsfald end Kina, der officielt har cirka 3300 dødsfald som følge af virusset.

USA er dog det land med fleste bekræftede smittetilfælde. Torsdag aften meddelte USA, at landet har over 86.000 bekræftede smittede. Det tal ventes at stige yderligere, efterhånden som nye tal bliver indrapporteret fredag.

/ritzau/Reuters

Facebook
Twitter