Italien presses af corona-udbrud: 49 dødsfald på et døgn

Italien har oplevet sit dødeligste døgn siden coronaudbruddets begyndelse. De fleste ofre er ældre med helbredsproblemer.

Lukkede skoler og afsprittede kirker er en del af inddæmningstaktikken i Italien, der er hårdt presset af coronavirus. (Foto: CIRO FUSCO © Scanpix)

Coronavirus har kostet op mod 49 italienere livet på et enkelt døgn. Sådan lyder meldingen fra Italiens beredskab.

Dermed er dødstallet i det sydeuropæiske land steget til 197, efter det dødeligste døgn siden coronavirusset ramte landet i sidste måned. Italien er det land uden for Kina, der har oplevet flest dødsfald som følge af virusudbruddet.

De 49 personers præcise dødsårsag mangler dog stadig at blive endeligt slået fast, lyder det fra de italienske myndigheder, skriver BBC.

Italien melder om over 4.600 coronatilfælde i landet, hvilket uden sammenligning gør Italien til det europæiske land, der er allerhårdest plaget af virusudbruddet.

BBC henviser til statslig data, der peger på, at 4,25 procent af de italienske smittede har mistet livet, hvilket er den højeste dødsrate i verden. Landet har desuden den ældste befolkning i Europa.

Ifølge de italienske sundhedsmyndigheder er dødsofrenes gennemsnitsalder 81 år, hvoraf de fleste i forvejen led af helbredsproblemer. Samtidig estimerer man, at 72 procent af dem er mænd.

Forsøger at inddæmme udbruddet

Efter de første coronatilfælde blev konstateret i støvlelandet for lidt over to uger siden, tog de italienske myndigheder ekstraordinære midler i brug for at inddæmme virusset.

10 norditalienske byer blev sat i karantæne, og en række store begivenheder som fodboldkampe og karneval blev aflyst.

Siden har tiltag bredt sig til andre dele af landet, mens antallet af dødsfald og smittetilfælde er steget.

I denne uge har de italienske myndigheder krævet alle skoler lukket i 10 dage, mens al professionel sport skal spilles uden tilskuere i en måned.

Også biografer og teatre holder lukket, beretter Ritzau.

Den italienske bank Intesa Sanpaolo har i dag tilbudt at donere 750 millioner kroner til bekæmpelsen af virusset i landet. Samtidig tilbyder banken 37 milliarder kroner i lån til virksomheder, der er presset som følge af virusudbruddet, skriver Reuters.

Tilskuere fik tjekket temperaturen, inden US Lecces hjemmekamp mod Atalanta i den bedste italienske fodboldrække i sidste weekend. Denne weekends kampe bliver spillet uden tilskuere. Herunder morgendagens topkamp mellem Juventus og Inter. (Foto: MARCO LEZZI © Scanpix)

Analytikere spår ifølge nyhedsbureauet, at situationen vil kaste Italien ud i sin fjerde recession på 12 år.

På verdensplan har over 100.000 været ramt af coronavirus, mens over 3.000 meldes omkommet - heraf de fleste i Kina.

Mens Italien er det land uden for Kina, der har oplevet flest dødsfald, meldes der om over 7.000 smittetilfælde i Sydkorea. Her er dødstallet i skrivende stund 46, skriver BBC. I Iran meldes der om omkring 3.500 smittetilfælde og 124 dødsfald, men tallet er forbundet med stor usikkerhed.

I Tyskland, som er landet med andenflest tilfælde i Europa, er der konstateret 670 tilfælde, beretter The Guardian på baggrund af tal fra det anerkendte amerikanske universitet Johns Hopkins.

Antallet af smittetilfælde i Danmark er ifølge Styrelsen for Patientsikkerhed 27. Der har endnu ikke været corona-relaterede dødsfald i Skandinavien, skriver Ritzau.

Opdatering: Artiklen er opdateret med seneste tal for antal smittede i Danmark.