Italiens nye regering er på plads

Landets nye premierminister, Enrico Letta, har meddelt præsidenten, at han er klar med ny regering.

Enrico Letta, der er næstformand i Demokratisk Parti, er landets ny premierminister. (Foto: EPA/GIUSEPPE LAMI © Scanpix)

Det er lykkedes den 46-årige italienske centrumvenstre-politiker Enrico Letta at danne en ny regering efter to måneders politisk kaos.

Det har han netop meddelt landets præsident, Giorgio Napolitano.

Letta, der er næstformand i Demokratisk Parti - det største venstreorienterede parti i Italien, er dermed landets ny premierminister.

Den unge premierminister kommer til at arbejde tæt sammen med Silvio Berlusconis højreorienterede parti, idet Berlusconis partifælle og nære allierede Angelino Alfano bliver landets nye vicepremierminister og indenrigsminister.

Topchef i Bank of Italy, Fabrizio Saccomanni, overtager det stærke økonomiministerium, og tidligere EU-kommissær Emma Bonino bliver udenrigsminister, siger Letta efter mødet med præsidenten.

Længste recession i 20 år

Den politiske situation i Italien har været kaotisk i længere tid - og i særdeleshed efter valget i februar, som fik så mudret et resultat, at der ikke umiddelbart kunne dannes en regering.

Italien er ramt af den længste recession i 20 år, og navnligt unge italienere er ofre for arbejdsløsheden, som var oppe på næsten 39 procent i januar. Økonomien ventes at skrumpe yderligere med 1,3 procent i år.

En af Enrico Lettas første opgaver bliver at forhandle med EU om mere budget-fleksibilitet for sit land, hvilket støttes stærkt af Silvio Berlusconis parti.

FacebookTwitter