- Deal!
Sådan tweetede Charles Michel, der er formand for Det Europæiske Råd, tidligt i morges efter næsten fire døgns maratonforhandlinger i Bruxelles.
Her blev EU's stats- og regeringschefer endelig enige om et nyt EU-budget samt en corona-genopretningsfond på i alt omkring 13.600 milliarder kroner.
Og det er værd at fejre, selvom forhandlingerne har været lange og svære.
Det mener den franske præsident, Emmanuel Macron.
- En historisk dag for Europa, lyder det fra den franske præsident i et tweet.
På et pressemøde i dag medgav præsidenten, at det har været nødvendigt at give indrømmelser for at få alle ombord.
Det drejer sig ikke mindst om andelen af tilskud - det vil sige penge, der ikke skal betales tilbage - i genopretningsfonden. Her kæmpede Frankrig for en høj andel af tilskud, mens Danmark var blandt de lande, der stod på den modsatte fløj og krævede en større del som lån.
Kompromisset blev, at andelen af tilskud blev barberet ned. Men ikke desto mindre er der tale om en genopretningsplan, der er stor nok til at fungere, siger Emmanuel Macron.
- Der findes ikke nogen perfekt verden, men vi har gjort fremskridt, lyder budskabet fra præsidenten ifølge Ritzau.
En ny start for Italien
Og den franske præsident er ikke alene om at være tilfreds.
Italien har været særligt hårdt ramt af coronakrisen, og herfra lyder der en særlig glæde over den enorme aftale.
- Det er et historisk øjeblik for Europa. Det er et historisk øjeblik for Italien, lyder det fra den italienske premierminister, Giuseppe Conte.
Aftalen giver nemlig støvlelandet "mulighed for at genstarte med styrke", siger han ifølge Reuters.
- Vi har en reel chance for at gøre Italien grønnere, mere digitalt, mere innovativt, mere bæredygtigt og inkluderende, lyder det fra Conte, som siger, at det nu er regeringens ansvar at "ændre landets ansigt".
Ifølge Conte får Italien 28 procent af genopretningspakken, svarende til 209 milliarder euro i form af tilskud og lån.
Også den tyske kansler, Angela Merkel, er positiv og fortalte ved en pressekonference tidligere i dag om sin "store lettelse".
- Det her sender et vigtigt signal til resten af verden om, at EU er i stand til at handle selv med alle sine medlemsstaters forskellige baggrunde, lød det fra den tyske kansler.
Litauens præsident, Gitanas Nauseda, har taget skakretorikken i brug for at beskrive EU's succes med at "undgå en bommert", selvom det tog mange træk.
Rutte: Der var nogle konflikter
Mens Tyskland og Frankrig har ønsket en stor aftale med historiske tilskud har den såkaldte sparebande - bestående af Danmark, Holland, Østrig og Sverige - kæmpet for at gøre en større del af milliardbeløbet til lån.
Det lange forhandlingsforløb er endt med "et godt resultat", lyder dommen fra Østrigs kansler, Sebastian Kurz, der har sendt en særlig tak til Mette Frederiksen og resten af sparelandene:
- Der var nogle konflikter, men det er en del af spillet, lyder udmeldingen fra den hollandske premierminister, Mark Rutte, ifølge Reuters.
Den hollandske premierminister kalder det en "omfattende og god aftale, hvor de hollandske interesser er godt beskyttet".
Han vil ikke dog betegne aftalen som historisk.
- Det er en term, jeg ikke vil bruge, siger han ifølge Politico.