Italiensk kardinal: Problemet er homoseksuelle præster

Statssekretær i Vatikanet siger, at problemet med pædofili i den katolske kirke ikke har noget med cølibatet at gøre. Problemet er snarere, at der findes homoseksuelle præster

Kardinal Tarcisio Bertone. (Foto: Claudio Pozo © Scanpix)

Den katolske kirke er ude i noget af en medieorkan, hvor hver dag bringer nye anklager om overgreb, begået af pædofile præster.

Nu har Vatikanets nummer to bragt sig i centrum for begivenhederne med en udtalelse om, at der er en relation mellem pædofili og homoseksualitet.

Kardinal Tarcisio Bertone er statssekretær i Vatikanet, og som sådan står han lige under paven i det katolske hieraki. Derfor vækker det opsigt, at han på en pressekonference i Chile udtalte, at problemet med pædofili i den katolske kirke ikke har noget med cølibatet at gøre. Problemet er snarere, at der findes homoseksuelle præster - for der er en relation mellem pædofili og homoseksualitet, mener kardinalen:

- Det er sandheden, sagde Tarcisio Bertone, som henviser til unavngivne psykologer og psykiatere.

Vrede reaktioner

Udtalelsen blev hurtigt mødt at vrede reaktioner fra organistioner, som kæmper for homoseksuelles rettigheder.

- Det er en pervers strategi, at Vatikanet laver sådan en falsk og ulækker forbindelse, siger Rolando Jimenez, der er leder af bevægelsen for homoseksuel integration og frihed i Chile.

Ligesom i resten af verden vælter sager om overgreb ud af skabene i Chiles katolske kirke i øjeblikket.

Kirken skjulte overgreb på piger

Nyhedsbureauet AP rapporterer, at mindst en af de højtprofilerede sager drejer sig om en præst, som misbrugte mindst 10 teenagepiger.

Overgrebene gav til sidst præsten 12 års fængsel, men inden da havde kirken gjort sig store anstrengelser for at skjule overgrebene på pigerne.