Italiensk stats-tv sættes til salg

Inden for det næste år vil en andel af RAI - det statslige tv og radio i Italien - sættes til salg. Privatiseringen skal ifølge økonomiministeren ske for at mindske politisk indblanding.

Det statslige tv og radio i Italien, RAI, skal privatiseres iløbet af i år. Det fastslog økonomiminister Domenico Siniscalcosent tirsdag i en høring i parlamentet.

- Salget af en andel i RAI på børsen skal ske inden åretsudgang, sagde Siniscalco.

Økonomiministeren mener, at en privatisering vil værne RAI mod"politisk indblanding".

Berlusconis mediemagt

Den italienske premierminister, Silvio Berlusconi, har i øjeblikketindirekte kontrol med landsdækkende tv-kanaler, som når 90 procentaf seerne.

Det sker dels gennem hans rolle som hovedmand bag mediekoncernenMediaset, som råder over tre kanaler, og dels hans parlamentariskeflertal, som udnævner chefer for RAI's tre kanaler.

For et halvt år siden gik RAI-chef Lucia Annunziata af, fordihun netop mente, at Berlusconi-regeringen holdt det statslige tv iet kvælertag i forbindelse med udnævnelser til RAI'sbestyrelse.

Hun kaldte sin afgang "det seneste element i en kampagne, somflertallet står bag, og som har til formål at overtage publicservice-medier".

Facebook
Twitter