Italiensk by var lækkert feriested: Illegale migranter har bragt narko og prostitution med sig

Flygtninge og migranter står højt på dagsordenen, når italienerne skal til parlamentsvalg i næste uge.

På næste søndag går til italienerne til parlamentsvalg. Og særligt et emne har domineret valgkampen - nemlig flygtninge og migranter.

459.511 mennesker er krydset ind over den italienske grænse siden 1. januar 2015. Det har sat sine spor - ikke kun på valgkampen, men også på de byer, der har set mennesker fra særligt Afrika bosætte sig.

En af de byer er Castel Volturno, der ligger lidt udenfor storbyen Napoli. Det er en by med omkring 30.000 indbyggere. Og halvdelen af dem er illegale migranter, der har bosat sig i landet.

Det skaber bekymring blandt byens beboere, fortæller DR's Europa-korrespondent, Anna Gaarslev, der befinder sig i Castel Volturno.

- Engang var byen et fint og lækkert feriested. Men sådan er det ikke længere.

- Nu er der et fåtal af feriehusene tilbage. Det er ikke en sjældenhed, at migranter bare går ind og flytter ind i et sommerhus, siger Anna Gaarslev.

Andre huse var forladt, før migranterne flyttede ind. Men det er ikke kun, fordi migranterne rykker ind i husene, at italienerne er bekymrede. De illegale migranter har nemlig ført kriminalitet med sig.

Udbredt narkohandel

Anna Gaarslev fulgte med, da italiensk politi var på en razzia i et af husene, hvor afrikanske migranter ligger på gamle senge. Vasketøjet flyder omkring dem, komfuret består af et lille blus, og toilettet har ikke noget sæde. Husets facade hænger i laser, og i haverne flyder det med skrald.

Det er cirka halvdelen af byen, som ser sådan ud.

- Politifolkene, vi er sammen med, siger, at det her faktisk er et af de pæne steder, fortæller Anna Gaarslev.

Det er ikke sjældent, at politifolkene patruljerer i byen. De siger, at de hele tiden er på patrulje for at vise, at de er til stede.

- Det, at der er så mange afrikanske migranter, betyder, at der er meget mere narkohandel. Der er masser af italienske kunder, men alle dem, der sælger, er afrikanere, fortæller Anna Gaarslev.

- Nogle gange arresterer de nogen, men det handler om at vise, at man er til stede, og at der bliver holdt øje, fortsætter hun.

Tvivler på politisk handlekraft

Med den massive tilstrømning af mennesker til den lille by er det ikke kun narkohandlen, der er blomstret op.

- Det er ikke svært at se prostituerede på gaderne rundt omkring. Selv på en kold regnvejrsdag som i dag. Det tiltrækker nogle andre mennesker og kunder, og det er ikke noget, almindelige mennesker har lyst til at leve i, siger Anna Gaarslev.

For italienerne i byen er der kun ét ønske til politikerne: At problemerne i byen bliver løst.

- De vil have migranterne væk. Samtidig ved man godt, at løfterne er meget nemme at give i en valgkamp, men svære at holde i virkeligheden. Ingen tror på det, når Berlusconi for eksempel siger, at han vil sende 600.000 afrikanske migranter hjem.

- Der har været migranter i den her by i mange, mange år, men det er accellereret til et niveau, hvor det er fuldstændig uacceptabelt, siger Anna Gaarslev.

Facebook
Twitter