Ivanka Trump brugte privat mailkonto i Det Hvide Hus

Ifølge en talsmand kendte præsidentens seniorrådgiver og datter ikke til reglerne.

Ivanka Trump er seniorrådgiver for sin far, præsident Donald Trump. (Foto: Jim Lo Scalzo © Scanpix)

Den amerikanske førstedatter og Trump-rådgiver, Ivanka Trump, brugte sidste år sin private mailkonto til at kommunikere med medarbejdere i Det Hvide Hus, embedsmænd og personlige assistenter om forskellige regeringsanliggender.

Det skete, efter at hun var blevet udpeget af sin far, præsident Donald Trump, og mange af dem kan ifølge avisen The Washington Post være blevet sendt i strid med de amerikanske myndigheders arkivregler.

Reglerne kræver nemlig, at al arbejdsrelateret kommunikation i Det Hvide Hus bliver arkiveret, og derfor skal medarbejdermails sendes fra en officiel mailkonto.

Ifølge The Washington Post drejer det sig om hundredvis af mails, der blev sendt i løbet af 2017.

Her brugte Ivanka Trump domænet ’ijkfamily.com’, som hun oprettede sammen med sin mand, Jared Kushner, efter at Donald Trump havde vundet præsidentvalget i november 2016.

Ivana Trump har rådgivet sin far siden marts 2017. (Foto: Carlos Barria © Scanpix)

Kendte ikke reglerne

Det har ikke været muligt for avisen at få en kommentar fra Det Hvide Hus.

Men Peter Mirijanian, der er talsmand for Ivanka Trumps advokat og etiske rådgiver, Abbe Lowell, bekræfter, at førstedatteren har benyttet sin personlige mailkonto i Det Hvide Hus.

Men det skyldtes ifølge talsmanden, at hun ikke var bekendt med reglerne, og hun stoppede, da hun blev sat ordentligt ind i dem.

- De drejede sig nærmest kun om logistik og planlægningsspørgsmål i forhold til hendes familie, siger Peter Mirijanian ifølge The Washington Post.

Det er ikke første gang, at private e-mails bliver en del af debatten i amerikansk politik.

Den forhenværende demokratiske præsidentkandidat, Hillary Clinton, endte i et politisk stormvejr, da det kom frem, at hun havde brugt en personlig mailkonto i tiden som amerikansk udenrigsminister.

Hillary Clinton havde både sendt og modtaget titusindvis af mails, og ifølge FBI havde hun været ”ekstremt skødesløs” i sin behandling af følsomme oplysninger.

Donald Trump har gentagende gange kritiseret Hillary Clinton for brugen af den private mailkonto, og han har flere gange udtalt, at hun bør fængsles for det.

Donald Trump har flere gange kritiseret sin tidligere rival, Hillary Clinton, for at have brugt en privat mailkonto som udenrigsminister. (Foto: © Rick Wilking / Reuters © Scanpix)
Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk