Ivanka Trump vil kickstarte kvinder i ulande

Præsidentdatteren og Verdensbanken vil bane vej for kvindelige iværksættere med ny fond.

Ivanka Trump (th.) hilser på Tysklands kansler, Angela Merkel til G20-topmødet i Hamborg.

På G20-topmødets sidste dag står det klart, at USA's præsident, Donald Trump, fortsat ikke bakker op om klimaaftalen fra Paris.

Derimod er han fuld af lovprisninger over en ny fond for kvindelige iværksættere, som Verdensbanken og hans datter, Ivanka Trump, har lanceret.

- Kvinder i både udviklingslande og ilande repræsenterer et enormt potentiale for den økonomiske vækst og velstand, konstaterer Donald Trump foran de andre statsoverhoveder.

Fonden 'Women Entrepreneurship Finance Facility' vil ifølge Udenrigsministeriet kunne samle cirka 6,5 milliarder kroner i offentlige og private midler, skriver Reuters.

Den skal støtte kvinders i udviklingslande med eksempelvis lån, netværk, juridisk hjælp og adgang til den nødvendige viden, så de kan udleve deres iværksætterdrømme.

- At blive i stand til at opnå økonomisk selvstændighed og finansiel sikkerhed er et enormt vigtigt skridt, fastslår Ivanka Trump i et panel sammen med blandt andre Verdensbankens præsident, Jim Yong Kim.

Danmark kommer til at støtte fonden med 69 millioner kroner over tre år, oplyser minister for udviklingssamarbejde, Ulla Tørnæs (V), til Ritzau.

Hun glæder sig over, at USA støtter op med omkring 325 millioner kroner, efter Trumps regering tidligere har skåret i støtten til organisationer, der støtter eller oplyser om abort.

Ifølge Verdensbankens præsident, Jim Yong Kim, har fonden på nuværende tidspunkt indsamlet cirka to milliarder kroner fra lande som USA, Tyskland Saudi-Arabien, De Forenede Arabiske Emirater, Canada, Kina, Pakistan og Norge.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk