Japan: Hundredtusinder af boliger uden elektricitet, 14.000 hjem mangler vand

Tyfonen Hagibis har indtil videre krævet 19 menneskeliv.

Tyfonen Hagibis har flere steder givet mere end en meter nedbør på et døgn.

Tyfonen Hagibis har sendt rekordmængder regn ind over Japan, hvor den i går gik i land med vindstød på omkring 216 kilometer i timen. Resortbyen Hakone nær Mount Fuji syd for Tokyo fik 939 millimeter - eller næsten en meter - regn på bare 24 timer, skriver nyhedsbureauet Reuters.

I løbet af søndagen er dødstallet næsten fordoblet. Mindst 23 personer har mistet livet. Derudover er 16 personer meldt savnet, og 128 er blevet kvæstet, melder det japanske medie NHK tidligt søndag morgen dansk tid ifølge Reuters.

Oversvømmelserne har ramt store områder af landet, herunder også hovedstaden Tokyo og de omkringliggende områder.

27.000 beredskabsfolk er sammen med politi, brandmænd og den japanske kystvagt i gang med redningsarbejdet. Myndighederne har sendt helikoptere og både ud for at nå folk, der er strandet i oversvømmede hjem.

Næsten 400.000 boliger står uden elektricitet, og 14.000 hjem mangler vand, så nu skal reparationsarbejdet i gang, siger Japans premierminister, Shinzo Abe, ved et pressemøde:

- For så hurtigt som muligt at udbedre skaderne i infrastrukturer som strømafbrydelse, vandmangel og den offentlige transport, fortsætter vi med at arbejde sammen i de relevante offentlige institutioner, siger premierministeren.

I Danmark falder der ifølge DMI i gennemsnit 746 millimeter nedbør om året, altså mindre end Japan har fået det seneste døgn.