De japanske avisforsider var i dag ryddet og ekstra oplag sendt i trykken natten over til fordel en grum nyhed set med japanske øjne: Nyheden om Islamisk Stats henrettelse af den højt respekterede 47-årige journalist, Kenji Goto.
- Jeg er meget ked af, at en japaner er død, siger den studerende Shunya Mizuta fra gaden i Tokyo.
Og han er langt fra den eneste. De brutale henrettelser af nu to japanske journalister har sendt chokbølger gennem hele japan, siger DR's medarbejder i Tokyo, Asger Røjle.
- Chokket er kæmpestort og meget værre end ved tidligere gidselaktioner med japanske ofre, siger han til DR Nyheder.
Prøvede at redde en anden japaner
Den japanske regering havde ellers arbejdet for at få den højt respekterede 47-årige journalist løsladt, der var blevet holdt som gidsel siden oktober.
Men lørdag efter solnedgang i Syrien sendte Islamisk Stat en video ud, der vurderes som ægte af den japanske regering og som viser, at Kenji Goto efter alt at dømme er blevet halshugget af terrorgruppen.
Som den anden japaner nogensinde - og det på ganske få dage.
For omtrent en uge siden blev et anden japansk gidsel, Haruna Yukawahad, henrettet. Den mand, som Goto havde prøvet at befri.
Regeringen holder fast i sin politik
Japan er ikke direkte involveret i kampen mod Islamisk Stat, da landets forfatning forbyder den japanske stat at sende bevæbnede soldater ud af landet.
Men regeringen med premierminister Shinzo Abe har meldt sig bombastisk ind i kampen mod Islamisk Stat.
- I dag spørger folk sig selv: Var det nu klogt? Men regeringen er stålsat. Den holder fast i sin politik, siger DR's medarbejder i Tokyo, Asger Røjle.
For henrettelserne af de to japanske gidsler skal med Islamisk Stats egne ord ses som hævn for, at Abe, har lovet 200 millioner dollars i støtte til kampen mod terrorgruppen.
Derfor havde Islamisk Stat forlangt akkurat samme beløb i løsesum for gidslerne. Men det krav blev blankt afvist af Japan fra starten af.
- Japan vil aldrig bøje sig fra terrorisme, sagde Shinzo Abe.
- Man tager det meget, meget alvorligt
Men noget er den japanske regering nødt til at gøre. Hvad kan man forvente, at den japanske regering gør nu?
- Man snakker om, at lave den fredsforfatning om. Og der er ikke noget, Abe-regeringen hellere vil, forklarer Asger Røjle til DR Nyheder.
For Japan vil gerne etablere kampenheder, der kan sendes ud i verden og hjælpe japanere i knibe. Men det forbyder den fredsforfatningen, som Japan har haft siden Anden Verdenskrig.
- Men der allerede kommet seriøse og meget radikale forslag frem, som endda kommenteres af regeringens talsmand. Det er bestemt en sag, som Abe vil bruge til at argumentere for lempelser af reglerne, mener DR's medarbejder Asger Røjle.
Derudover har man sendt instrukser til ambassader verden over om at rådgive japanere i at rejse mindre naivt og undgå at blive gidsler.
- Så man tager det her meget, meget alvorligt, understreger Asger Røjle.
Kenji Goto sad fanget sammen med jordansk pilot, som Jordan stadig håber at få hjem gennem fangeudveksling med en kvindelig selvmordsbomber.