Tema Nordkoreas missiltrussel

Japan raser efter nordkoreansk missil: Provokationer kan under ingen omstændigheder accepteres

Nordkorea har tilsyneladende affyret et missil, der er landet i havområdet ved Japan.

I juli affyrede Nordkorea med succes deres første interkontinentale ballistiske missil. (Foto: KCNA © Scanpix)

Nordkorea har ifølge Japan affyret et missil, der tilsyneladende landede i Japans såkaldte eksklusive økonomiske zone (EØZ).

I 2016 affyrede Nordkorea for første gang et missil ind i zonen, og Japan har snart fået nok af provokationerne, siger regeringens stabs- og pressechef, Yoshihide Suga.

- Nordkoreas gentagne provokationer kan under ingen omstændigheder accepteres, siger han på et pressemøde.

Japans premierminister, Shinzo Abe, siger ifølge The Guardian, at affyringen fandt sted kort før midnat, og at man nu arbejder på at analysere affyringen.

- Jeg har modtaget information om, at Nordkorea endnu engang har affyret et missil. Vi vil øjeblikkeligt analysere enhver information og gøre vores bedste for at beskytte det japanske folk.

Kystvagten advarer fartøjer og fly

Missilet fløj i 45 minutter, før det landede i den særlige zone. Området starter 44 kilometer ud for Japans kyst og fortsætter udadtil. Det vides ikke præcist, hvor langt fra kysten missilet ramte.

Den særlige zone giver et land bestemte rettigheder omkring råstoffer, men er ikke en del af den maritime grænser, der kun går 22 kilometer ud fra kysten.

Affyringen har fået kystvagten til at udsende advarsler til fartøjer og fly i området.

Hos Pentagon oplyser man, at der er registreret en affyring, som man nu arbejder på at analysere.

Det var forventet, at Nordkorea ville markere gårsdagen, da det var 64 års jubilæum for våbenstilstanden mellem nord og syd. Nordkoreanerne bruger ofte større nationaldage eller jubilæer til at affyre missiler eller foretage våbentest og afholde parader.

Forholdet mellem Nordkorea, Sydkorea, Japan og USA har i flere år været ekstremt presset. Nordkorea har gentagne gange foretaget tests af missiler, hvilket hver gang afføder stærke reaktioner i USA og nabolandene.

I starten af juli bekræftede Nordkorea, at man for første gang nogensinde succesfuldt havde testet et interkontinentalt ballistisk missil, der har en maksimal rækkevidde på 6.700 kilometer og dermed potentielt kan nå den amerikanske stat Alaska.