Japanere lever længere på sushi, te og sake

Hvordan gør de det - japanerne? De lever længere i gennemsnit end noget andet folkeslag i verden. Og netop nu har de både rekorden for verdens ældste nulevende mand og kvinde. De to oldinge er henholdsvis 113 og 114 år, og bor tilfældigvis på den samme ø.

I dag fejrer verdens ældste mand, Yukichi Chuganji, sin 113 årsfødselsdag. Han er japaner, og i fødselsdagsgave har han fået etæresborgerskab i byen Ogori, på den sydligste ø Kyushu hvor hanbor. Også verdens ældste kvinde på 114 år bor på samme ø iJapan.

Kvinden, der hedder Kamato Hongo, overtog titlen som verdensældste i sidste uge, hvor den tidligere rekordholder - amerikanerenMaude Farris-Luse - døde som 115-årig.

Japanere lever bare længere!

At rekorden nu er tilbage på japanske hænder undrer ikke. Japanerelever nemlig i gennemsnit længere end noget andet folkeslag iverden. Gennemsnittet for mænd er 77,72 år - mens gennemsnittet forjapanske kvinder er helt oppe på 84,6 år.

Faktisk når hver 20. kvinde og 35. mand i Japan at runde entrecifret alder. Ingen kan tilsyneladende slå Japan af skamlen.

Den 114-årige Kamato Hongo blev født på landet i 1888. I dag harhun lidt besvær med at gå, men er ellers ved godt helbred oplyserhendes 77-årige datter, Shizue Kurauchi.

- Hun sover to dage, og er så vågen to dage, forklarer ShizueKurauchi.

Måske er regelmæssig søvn opskriften på et langt liv? Med hensyntil føden kan det oplyses, at verdens kvindelige alderspræsidenthar holdt sig i form på en diæt af rå fisk, grøn te og en dråbealkohol ved særlige lejligheder.

Facebook
Twitter