Tema Nordkoreas missiltrussel

Japans premierminister: Nordkorea kan have kemiske sprænghoveder

Shinzo Abe tror, at Kim Jong-un er i besiddelse af sprænghoveder med den dødsensfarlige nervegas sarin.

- Det er sandsynligt, at Nordkorea allerede er i stand til at affyre missiler med monterede sprænghoveder med sarin, siger den japanske premierminister. (Foto: KAZUHIRO NOGI © Scanpix)

Det kan slå dig ihjel på blot et minut.

Først får du kvælningsfornemmelser, herefter brystsmerter, åndenød og løbende næse. Du mister kontrollen over alle kropfunktioner og får vedvarende kramper, indtil du til sidst bliver kvalt til døde.

Nervegassen sarin betragtes som en af de mest dødbringende, og den slår dig med sikkerhed ihjel, hvis du ikke får umiddelbar behandling.

Saringas er nu blevet omdrejningspunkt i den tilspidsede situation ved det japanske øhav, hvor Japans premierminister, Shinzo Abe, i dag advarer om, at den nordkoreanske diktator, Kim Jong-un, muligvis er kommet i besiddelse af sprænghoveder med den dødsensfarlige nervegas.

Det sagde premierministeren i parlamentet tidligere i dag ifølge Reuters.

- Det er sandsynligt, at Nordkorea allerede er i stand til at affyre missiler med monterede sprænghoveder med sarin, siger premierministeren.

Sarin var også den gas, som den syriske præsident, Bashar al-Assad, er mistænkt for at have dræbt mere end 80 civile syrere med i den oprørskontrollerede Idlib-provins 4.april.

USA sendte krigsskibe mod regionen

Nordkorea var også et punkt på dagsordenen, da den amerikanske udenrigsminister, Rex Tillerson, i går mødtes med Vladimir Putin og hans ministerkollega Sergej Lavrov i Moskva.

Det sker, efter at situationen mellem særligt USA, Sydkorea og Japan på den ene side og Nordkorea på den anden, er tilspidset den seneste uge.

For fire dage siden blev en amerikanske hangarskibsledet flådegruppe, der kan bruges til militære angreb, sendt til regionen.

- Den største trussel i regionen er fortsat Nordkorea på grund af dets hensynsløse, uansvarlige og destabiliserende atomvåbenprogram og prøveaffyringer af missiler, sagde Dave Benham, talsmand for USA's stillehavskommando, i den forbindelse ifølge AP.

Det fik Nordkorea til at reagere i stærke vendinger:

- Dette viser, at USA's skødesløse bestræbelser på at invadere Nordkorea har nået en ny fase. Nordkorea er klar til at reagere på enhver form for krig ønsket af USA, sagde en talsmand fra det nordkoreanske udenrigsministerium ifølge det statslige nyhedsbureau KCNA.

Nordkorea har den seneste tid foretaget adskillige prøveaffyringer af ballistiske missiler, hvor den seneste fandt sted 5. april. Ifølge Reuters forventes det, at de vil foretage endnu en prøveaffyring lørdag, hvor landets nu afdøde grundlægger Kim Il Sung fylder 105 år.