Jeb Bush er den perfekte præsidentkandidat - på papiret

Efternavnet kan vise sig at være den største trussel mod Jeb Bush's præsidentdrømme.

Jeb Bush vil meddele sit kandidatur i aften i Miami. (Foto: JOE RAEDLE © Scanpix)

Jeb Bush vil være USA's næste præsident. Derfor har han inviteret sine tilhængere og verdenspressen til Miami, hvor han skyder sin kampagne i gang senere i dag.Hvis du synes, han lyder bekendt, skyldes det nok, at Jeb Bush er bror til George W. Bush, der var USA's 43. præsident. Farmand George H.W. var nummer 41, og nu går Jeb så efter at blive "Bush 45", som er et af hans tilnavne i USA.

Jeb Bush (tv) sammen med sin bror, George W. Bush (th), tilbage i 2006, da sidstnævnte var præsident. (Foto: Jason Reed © Scanpix)

Designer-kandidatRepublikanerne joker med, at hvis de kunne designe en perfekt kandidat til valget, så ville de lave en Jeb Bush.

Han har solide konservative holdninger, han har bevist sine politiske evner gennem to perioder som guvernør i Florida - som er en vigtig og stor svingstat - og så taler han flydende spansk og er gift med en mexikansk kvinde.Men det, der burde være hans største styrke, er desværre også hans største svaghed: Efternavnet Bush.

Katastrofe-svar om IrakPå den ene side åbner navnet døre og giver adgang til enorme donationer. På den anden side har mange konservative ikke glemt George W. Bushs enorme offentlige underskud, ligesom krigen i Irak i dag står tilbage som en kæmpe fejltagelse for langt de fleste vælgere.For nogle uger siden på Fox News blev Jeb Bush spurgt, om han ville have gjort som sin bror, når det gælder Irak:- Ville du så være gået ind i Irak, hvis du vidste, hvad vi ved nu?- Ja, jeg ville, svarede Bush.

Svaret var en katastrofe for Bush. Han undskyldte efterfølgende med, at spørgsmålet var hypotetisk, og at han havde misforstået det.- Givet hvad vi ved nu, ville jeg ikke være gået ind, sagde han.Men tilbage stod indtrykket, at Jeb Bush ville have gentaget sin brors fejltagelse.Nogle dage senere slog Bush bak og tog afstand fra sin brors invasion af Irak. Han lagde ikke skjul på, at han ikke bryder sig om at undsige sin egen bror. Men skaden var sket.

Jeb Bush (tv) sammen med sin bror, George W. Bush (th), tilbage i 2006, da sidstnævnte var præsident. (Foto: FABRIZIO BENSCH © Scanpix)

Bush 45Jeb Bush slog sin konservatisme fast som guvernør i Florida. Han øgede adgangen til våben og han var en fast modstander af abort. Men efterfølgende har han været mere moderat.I de senere år har han været fortaler for en omstændig reform af det amerikanske immigrationssystem - en reform, som mange republikanere mener, vil tiltrække flere immigranter fra især Mellemamerika.

Desuden har han været en fortaler for fælles standarder for undervisning i alle amerikanske skoler - et projekt, som er udklækket i Obamas Hvide Hus, og derfor er der indædt modstand blandt republikanerne.Men hvis Jeb Bush overkommer disse problemer og især formår at appellere til republikanernes højrefløj, kan han blive "Bush 45".https://www.youtube.com/watch?v=OqQk7kLuaK4&rel=0

Facebook
Twitter