Jeb Bush melder sig officielt ind i præsidentvalgs-ræset

Jeb Bush melder sig i kampen om at blive Det Republikanske Partis præsidentkandidat, siger han.

Jeb Bush har nu officielt meldt sig ind i præsidentkapløbet. Han meddelte sit kandidatur i en tale mandag aften. (© Scanpix)

Den tidligere Florida-guvernør Jeb Bush kastede sig mandag ind i det amerikanske præsidentvalg, da han annoncerede, at han vil forsøge at blive nomineret som Det Republikanske Partis præsidentkandidat.

- Jeg vil ikke tage noget eller nogen for givet. Jeg vil kæmpe med hjertet. Jeg vil kæmpe for at vinde, siger Bush ifølge uddrag af talen, der er offentliggjort på forhånd af hans kampagnestab.- Jeg vil føre valgkamp på samme måde, som jeg vil gøre tjeneste, tage til alle steder og tale med alle, holde mit ord, se problemerne i øjnene uden at blinke og være tro mod, hvad jeg tror på.

Papirarbejdet er på pladsTidligere på dagen skrev Wall Street Journal, at Bush har indleveret de papirer til USAs Føderale Valgkommission, der er krævet for at stille op ved præsidentvalget.Dermed er papirarbejdet på plads og Jeb Bush er officielt med i kampen om at blive Det Republikanske Partis præsidentkandidat, skriver avisen.

Har ført valgkamp længeJeb Bush slutter sig til et felt bestående af foreløbig 10 andre republikanske politikere, der vil forsøge at vinde nomineringen i Det Republikanske Parti og blive partiets præsidentkandidat ved valget næste år.Reelt har Jeb Bush så småt været i gang med sin valgkamp i flere måneder nu, noterer Wall Street Journal.Han har indsamlet et tocifret millionbeløb i dollar og senest forsøgt at skærpe sin internationale profil med et besøg i Europa, hvor han demonstrerede en god viden om blandt andet konflikten i Ukraine.Jeb Bush er søn af USAs tidligere præsident George H.W. Bush og lillebror til George W. Bush, der sad i Det Hvide Hus, inden demokraten Barack Obama kom til./ritzau/

Facebook
Twitter