Jehovas Vidner sælger hovedkvarteret for milliarder

Den religiøse bevægelse Jehovas Vidner har sat sit hovedkvarter i New York til salg.

Jehovas Vidner flytter hovedkvarteret til den lille by Warwick nord for New York. (Foto: Roberto Machado Noa © © 2015 Roberto Machado Noa)

Efter mere end 100 år med hovedkvarter i Brooklyn, New York, har Jehovas Vidner sat det til salg. Det skriver bevægelsen på sin hjemmeside.

Salget, der også inkluderer flere andre bygninger, forventes at indbringe Jehovas Vidner flere milliarder danske kroner.

Jehovas Vidners globale hovedkvarter har ligget i Brooklyn siden 1909 og siden 1969 i en prominent ejendom med udsigt over Manhattan.

Men bevægelsen er ved at flytte hovedkvarter til en lille by nord for New York, så nu sælges det gamle.

Det blev købt for tre millioner dollar fra medicinalselskab Squibb i 1969 og er en stor murstensbygning på 68.000 kvadratmeter.

Bygning kan sælges for syv miilliarder kroner

Mens der ikke er en officiel salgspris på bygningen, vurderer Tucker Reed, chef for Downtown Brooklyn Partnership, at den vil gå for en milliard dollar eller små syv milliarder danske kroner ifølge lokalmediet Timesunion.

Jehovas Vidner flytter fra New York, fordi de mangler plads og har haft en stribe bygninger og kontorer spredt ud over byen. Samtidig har Brooklyn ændret sig de seneste mange år og er blevet både frisindet og alternativt.

- For at være ærlig, så er der mange der, finder New York intimiderende, siger talsmand for Jehovas Vidner Richard Devine til Associated Press.

Jehovas Vidner flytter til den lille by Warwick nord for New York. Byen har lidt over 30.000 indbyggere.

/ritzau/

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk