Nærmest som Nato-landene var blevet overtalt til at levere moderne tunge kampvogne til Ukraine, så skiftede regeringen i Kyiv fokus til deres næste mål: Kampfly.
Et ambitiøst, men langt fra nyt ønske.
- Jeg sendte en ønskeseddel til julemanden sidste år, og kampfly var også på den, sagde den ukrainske forsvarsminister, Oleksij Reznikov, i sidste uge til den amerikanske tv-station, CNN.
I videoen herunder kan du se Reznikovs skrive sit brev til julemanden i en video, hvor kampfly optræder i billedet flere gange. Videoen blev lagt ud på Twitter i december på Forsvarsministerens twitterprofil.
- Den næste store barriere for os er nu kampfly, lød det i sidste uge fra forsvarsministerens rådgiver Yuriy Sak til nyhedsbureauet Reuters.
Ukraine bruger i dag kampfly fra Sovjettiden, som blev produceret for mere end 30 år siden.
- Hvis vi får (vestlige kampfly red.), så vil fordelene på slagmarken være enorme, siger Yuriy Sak.
Men da den amerikanske præsident, Joe Biden, i går kom hjem til Det Hvide Hus, så lød den klare melding, at USA stadig ikke har planer om at sende F-16 kampfly til Ukraine.
Joe Biden svarede i går meget kortfattet på spørgsmålet om, hvorvidt USA er klar til at sende F-16-kampfly til Ukraine
Det vakte opsigt, da en af Joe Bidens sikkerhedsrådgivere i forrige uge sagde, at forslaget om at give kampfly til Ukraine ville blive diskuteret "meget omhyggeligt" med regeringen i Kyiv og USA's allierede.
- Vi har ikke dømt nogen specifikke systemer inde eller ude. Vi har forsøgt at skræddersy vores hjælp til en fase af kampen, som Ukraine befinder sig i, lød det fra Jon Finer til tv-kanalen MSNBC.
'Intet er udelukket' i Paris
I dag er den ukrainske forsvarsminister, Oleksij Reznikov, i Paris for at møde den franske præsident.
Kampfly vil efter alt at dømme være på dagsordenen, for Frankrig afviser modsat USA ikke anmodningen.
"Intet er udelukket," når det kommer til at støtte Ukraine, lød det fra præsident Emmanuel Macron, som dog understregede, at der er en række kriterier.
Blandt andet må det ikke optrappe situationen eller begrænse Frankrigs evne til at forsvare sig selv.
Ifølge Macron er der behov for en forsikring om, at kampflyene aldrig ville "røre russisk jord."
Politico kunne mandag berette, at Frankrig overvejer at træne ukrainske jagerpiloter - noget som Ukraine specifikt har bedt om.
Frankrig bruger ikke de amerikansk-producerede F-16 kampfly, men i stedet de fransk-producerede Rafale kampfly.
'Ingen tabuer' i Holland
Tabu efter tabu er blevet brudt i forbindelse med vestlige våbenleverancer.
Og den hollandske premierminister, Mark Rutte, sagde mandag, at der heller ikke var nogen tabuer på spørgsmålet om kampfly til Ukraine, men at det ville være et "meget stort næste skridt."
- Vi taler intensivt med vores allierede om, hvad der kan gøres, lød det fra Rutte, der erklærede sig enig med den franske præsidents kriterier.
- Det er meget vigtigt, at vi bliver ved med at støtte Ukraine, og at Ukraine formulerer over for os, hvad de har brug for, sagde Rutte.
'Positive' polske signaler
I Polen, hvor regeringen nok var de mest ivrige i Europa efter at levere kampvogne, har premierministeren heller ikke afvist, at levere F-16 kampfly til nabolandet, Ukraine.
Mateusz Morawiecki skriver i en udtalelse på sin hjemmeside, at en sådan levering skal ske i "fuldstændig koordinering" med andre Nato-lande. Det skriver Reuters.
Andrij Jermak, der er stabschef for den ukrainske præsident, skriver på det sociale medie Telegram, at der er "positive signaler" fra Polen.
I de første uger af krigen var der et forslag fremme om, at Polen kunne give deres MiG-29 kampfly, som er udviklet i Sovjetunionen, til Ukraine mod at USA ville levere amerikanske F-16-kampfly til Polen for at kompensere tabet, men idéen blev ikke til noget.
Berlin fraråder 'konstant konkurrence'
Efter Tysklands historiske beslutning i sidste uge om at sende kampvogne til Ukraine, så er spørgsmålet om kampfly nået til Berlin.
- Spørgsmålet om kampfly trænger sig slet ikke på, lød det fra kansler Olaf Scholz i et interview med den tyske avis Tagesspiegel. Det skriver Politico.
- Jeg kan kun fraråde, at man går ind i en konstant konkurrence om at overbyde hinanden, når det kommer til våbensystemer, lyder det fra kansleren.
Olaf Scholz slog også fast over for avisen, at Nato ikke er i krig med Rusland, og at den ikke vil tillade en sådan optrapning. Det skriver BBC.
Optimisme i Ukraine
Der har i skrivende stund ikke været nogen officielle medlinger fra Ukraine på den amerikanske præsidents seneste udmelding, men i sidste uge var der fortsat optimisme i regeringen.
- De ville ikke give os tungt artilleri, og så gjorde de det. De ville ikke give os HIMARS-systemer (langtrækkende raketartillerisystemet red.), og så gjorde de det. De ville ikke give os kampvogne, og så gjorde de det. Udover atomvåben, så er der ikke noget tilbage, som vi ikke får, lød det fortrøstningsfuldt fra forsvarsministerens rådgiver Yuriy Sak til nyhedsbureauet Reuters.
Den britiske forsvarsminister, Ben Wallace, pegede på samme tendens mandag.
- Det, vi ved om de her krav, er, at den umiddelbare respons er 'nej', og så ender det med at være et 'ja'. Det skriver The Guardian.