Joe Biden til vælger: 'Du er en forbandet løgner' og 'fed'

Den tidligere vicepræsident i USA Joe Biden tænder helt af over for en vælger.

Der har været en hård ord-udveksling mellem tidligere vicepræsident Joe Biden og en vælger ved et vælgermøde i New Hampton i staten Iowa torsdag.

Joe Biden er af mange udset til at være Demokraternes bedste bud på en præsidentkandidat i valget 2020. Og hans søn, Hunter Biden, er centrum i den rigsretssagsproces, der er i gang mod den amerikanske præsident, Donald Trump, i forbindelse med den såkaldte Ukraine-sag.

Spørgeren ved vælgermødet beskyldte Joe Biden for at forsøge at få indflydelse i Ukraine ved at sende sin søn til landet for at få et job i bestyrelsen i et gasfirma der.

Herefter bliver Joe Biden mildest talt sur og kalder manden "en forbandet løgner." Konfrontationen eskalerer, og Biden gør nar af mandens vægt og intellekt.

Efterfølgende har Bidens talsperson Symone Sanders benægtet, at Biden skulle have kaldt manden for "fed" altså "fat" på engelsk. Han skulle derimod have sagt: "Prøv at hør her, fakta," altså "facts" på engelsk. Og det selvom det klart lyder som om, Biden siger "fat".

Se og hør skænderiet i videoen øverst i denne artikel.

Opdateret klokken 11:45 med kommentar fra Symone Sanders.