Jordbær forgifter 11.000 tyske skoleelever

Op mod 11.000 tyske skoleelever har fået roskildesyge, efter at de er blevet forgiftet af jordbær.

Børn på cirka 500 skoler og fritidshjem i det østlige Tyskland er ramt af madforgiftning, efter at de har spist forgiftede jordbær. 32 elever er så syge, at de er sendt til behandling på hospitaler. (© colourbox)

Et parti frosne jordbær fra Kina er sandsynligvis årsag til, at cirka 11.000 tyske skoleelever er blevet madforgiftet og ramt af diarré og opkastninger. Det oplyser den tyske sundhedsstyrelse BVL.

Det er børn på cirka 500 skoler og fritidshjem i det østlige Tyskland, det er gået ud over. 32 elever er så syge, at de er sendt til behandling på hospitaler.

De fleste af eleverne er ifølge BVL smittet med norovirus, der netop giver akut maveinfektion. Alle elever har spist mad fra cateringfirmaet Sodexo, der leverer skolemad. Firmaet har undskyldt over for børnene og deres forældre.

Jordbær er ikke blevet opvarmet nok

- Vi har fundet en meget stærk sammenhæng mellem udbruddet af madforgiftning og et parti frosne jordbær, siger en talsmand for Robert Koch Instituttet, der rådgiver de tyske sundhedsmyndigheder.

Eksperter siger, at de mistænkte jordbær sandsynligvis ikke er blevet tilstrækkelig opvarmet under tilberedningen, og at giftige bakterier derfor ikke er blevet uskadeliggjort.

Sodexo har lovet af kompensere de ramte elever i løbet af nogle dage.

- Vi beklager det skete. Vi vil i løbet af de kommende dage yde kompensationer til de ramte og fremover være endnu mere omhyggelige i vore valg af underleverandører, skriver Sodexo i en erklæring.

Facebook
Twitter