Jordskælv rammer Christchurch i New Zealand

De australske myndigheder advarer om, at et kraftigt jordskælv i New Zealand har skabt en tsunami.

Dette kort fra USA's Geologiske Institut viser, hvor jordskælvet ramte. (Foto: USGS /HANDOUT © Scanpix)

Et kraftigt jordskælv har ramt 91 kilometer nordøst for den newzealandske by Christchurch, oplyser USA's Geologiske Institut.

Ifølge landets ministerium for civilforsvar og nødhjælp er der risiko for tsunamibølger på hele New Zealands østkyst som følge af jordskælvet.

Den nordøstlige del af sydøen er allerede blevet ramt af en formentlig mindre tsunamibølge.

Ministeriet råder alle på østkysten til at flytte sig til højere områder eller så langt ind i landet som muligt enten til fods eller på cykel. Man skal kun tage bilen, hvis det er højest nødvendigt, oplyser ministeriet.

- Hvis du ikke kan undslippe tsunamien, så gå op på øverste etage i en robust bygning eller kravl op på et tag eller op i et træ, eller grib fat i et flydende objekt og hold fast, indtil hjælpen kommer, skriver ministeriet i et opslag på Facebook.

Ingen meldinger om tilskadekomne

I første omgang blev skælvet rapporteret til 7,4, men det tal er siden blevet både nedgraderet og siden opgraderet til 7,8. Der har desuden været flere efterskælv.

Parret Emma og Hugh Sintes oplevede skælvet i deres hjem i Christchurch. Artiklen fortsætter under videoen.

Skælvet kunne også mærkes i Wellington, der ligger flere hundrede kilometer fra Christchurch.

Der er endnu ingen meldinger om større ødelæggelser eller om tilskadekomne, men flere har delt billeder af skader på deres Twitter-profiler. Artiklen fortsætter under billederne.

https://twitter.com/simonj14007/status/797781531318095872 https://twitter.com/nkpnz/status/797778800368959488

Christchurch er den største by på New Zealands sydø. Den 11. februar 2011 blev Christchurch ramt af et ødelæggende jordskælv, der dengang blev målt til 6,3.

Mange huse i Christchurchs centrum faldt sammen, og der var store skader på byens katedral. Byen er langtfra blevet genopbygget.

/DR Nyheder/

Facebook
Twitter