Jordskælv rammer Indonesien

Et jordskælv har kort før midnat lokal tid ramt Indonesiens hovedø Java. Jordskælvets epicenter ligger cirka 100 kilometer øst for Indonesiens hovedstad Jakarta.

Beboere i Jakarta søgte efter jordskælvet tilflugt ude på fortovet. (Foto: Jurnasyanto Sukarno © Scanpix/EPA)

Bygninger svajede, og indbyggere i den indonesiske hovedstad, Jakarta, løb ud på gaderne i panik, da et jordskælv med en styrke på mindst syv på Richterskalaen ramte godt 100 kilometer øst for millionbyen onsdag kort efter kl. 19 (dansk tid).

Da var det kort efter midnat i Indonesien.

Skælvet målte ifølge det amerikanske geologiske institut 7,3 på Richterskalaen og foregik næsten 290 kilometer nede i jorden.

Geologerne sagde, at på grund af skælvets dybde var der kun minimal risiko for en tsunami.

Kunne mærkes på Sumatra

Det amerikanske nyhedsbureau AP meldte om de rystende bygninger i hovedstaden, men umiddelbart var omfanget af eventuelle ødelæggelser og ofre ikke kendt.

Men AP citerede den lokale radiostation El-Shinta for at rapportere, at skælvet kunne mærkes på Sumatra i vest og på Bali i øst.

Et voldsomt jordskælv ud for Indonesiens kyst den 26. december 2004 udløste en ødelæggende tsunami, der kostede omfattende ødelæggelser og store tab af menneskeliv rundt om Det Indiske Ocean.

Værst gik det ud over Indonesien, hvor flere end 131.000 mennesker omkom.

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter