Journalister holdes ude af Gaza

Israels Højesteret har afgjort, at 8-10 udlandskorrespondenter skal lukkes ind i Gaza pr. nødhjælpskonvoj, men ingen journalister er lukket ind.

Israels Højesteret har bestemt at 8-10 journalister skal lukkes ind i Gaza hver gang en nødhjælpskonvoj kører over grænsen. Men det sker ikke. (Foto: © Jack Guez, Scanpix)

Ingen adgang for udenlandske journalister. Sådan lyder det fra Israel ved grænsen til Gazastriben.

Grænsebommene forbliver lukkede selv om Israels Højesteret har afgjort, at 8-10 udlandskorrespondenter skal lukkes ind i den palæstinensiske enklave, hver gang nødhjælpsforsyninger får lov til at passere grænsen.

Ifølge det israelske udenrigsministerium skulle omkring 200 personer med dobbelt statsborgerskab få lov til at forlade Gaza i løbet af dagen.

Ingen den anden vej

Desværre betyder det dog ikke, at udenlandske journalister får lov til at rejse den anden vej, siger en kvindelig medarbejder fra udlandspressens forening FPA i Tel Aviv, som oplyser, at israelerne har angivet sikkerhedshensyn som årsag til det fortsatte indrejseforbud.

Siden Israel indledte sin offensiv mod Gazastriben 27. december, er udenlandske journalister, der er akkrediteret i Israel, blevet forment adgang til området.

Intet tjek af oplysninger

Oplysninger om kampene og dræbte, som palæstinensiske hospitalskilder, Hamas eller den israelske hær fremsætter, er derfor vanskelige at tjekke og få bekræftet.

Menneskerettighedsorganisationen Human Rights Watch opfordrer Israel til omgående at lade journalister og observatører rejse ind i Gazastriben.