Journalister og politibetjente dræbt i dobbelt-selvmordsangreb i Kabuls ambassadekvarter

Adskillige er blevet dræbt og såret i to selvmordsangreb i Afghanistans hovedstad.

Mindst 25 personer, heriblandt otte journalister, er blevet dræbt og 45 såret i to eksplosioner i ambassadekvarteret i Afghanistans hovedstad, Kabul.

Det oplyser talsmand for politiet, Hashmat Stanekzai, til nyhedsbureauet AP.

Først detonerede en selvmordsbomber på motorcykel sin sprængladning, oplyser Mohammad Asim, chef for Kabuls ambulanceservice til AP.

Kort tid efter lød endnu en eksplosion i ambassadekvarteret fra en selvmordsbomber til fods. En journalist journalist på stedet og fire politibetjente er ifølge Hashmat Stanekzai blandt de dræbte.

Nyhedsbureauet AFP bekræfter på Twitter, at det er en af deres fotojournalister, der har mistet livet under angrebet.

Terrorbevægelsen Islamisk Stat hævder at stå bag angrebet.

Kabul og byens borgere har i løbet af de seneste måneder lidt under adskillige lignende angreb, hvor en eksplosion bliver fulgt op af en anden - og nogle en gange en tredje.

For godt en uge siden blev omkring 50 personer dræbt af en selvmordsbomber i hovedstaden.

I januar mistede mindst 100 personer livet og 159 blev såret, da en selvmordsbomber i en ambulance pakket med eksplosiver sprængte sig selv i luften i den centrale del af Kabul.

Den militante bevægelse Taliban tog kort tid efter skylden for det blodige angreb, mens også terrorgruppen Islamisk Stat hævder at stå bag en række mindre angreb i Afghanistan.

Opdateret klokken 08:59 med et højere antal dræbte og sårede end først oplyst.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk