Julemanden skifter adresse: Rykker længere nordpå

Julemandens meterhøje postkasse rejser nu til den by, hvor 'Nissebanden i Grønland' blev optaget.

Her ses postkassen fra dengang, den stod i Nuuk. Der stod den indtil 2011, hvor den blev rykket til Ilulissat. (Foto: Bjarne Luthcke © Scanpix)

Postnummeret er det samme, som det altid har været, nemlig '2412'.

Men når du eller dine børn i fremtiden sender de inderste juleønsker afsted til julemanden, så ender de et andet sted, end de plejer.

Postkassen er nemlig blevet rykket til den grønlandske by Uummannaq, som DR's julekalender 'Nissebanden i Grønland' i sin tid blev optaget i.

I dag bliver den store, røde postkasse lastet på årets sidste fragtskib til Uumannaq, før isen lukker sejladsen i området. Den siger dermed farvel til parkeringspladsen i den grønlandske by Ilulissat, hvor den har stået de senere år.

Postkassen har set bedre dage, og derfor skal den sættes i stand af byens beboere.

Det samme gælder julemandens grønne hytte, der ligger et par timer på gåben uden for byen, oplyser erhvervsdirektøren i Avannaata Kommune Hans Peter Lennert til Politiken.

Gør arbejdet nemmere

Det bliver derfor også en del nemmere for Lunte, Gemyse, Skipper og alle de andre fra Nissebanden, når de i fremtiden skal hjælpe julemanden med at opfylde børnenes juleønsker.

Men det er ikke de eneste af julemandens hjælpere, der får en lidt mindre besværlig arbejdsdag.

De seneste fire år har de ældste elever på Edvard Kruse Skolen i Uummannaq nemlig brugt en del af undervisningen på at besvare brevene, som folk sender til julemanden.

Og det har ikke været logistisk nemt, når postkassen har befundet sig i en helt anden by. Før måtte brevene nemlig transporteres i en helikopter, men det slipper man nu for.

Og det glæder de sig til i den lille by på blot 1.300 indbyggere:

- Vi vil gerne have, at børnene opdager, at verden er større end det her lille samfund, og at de ser, hvor forskellige livsvilkår folk har. Hvor danske børn sender sutter og ønskesedler, sender voksne asiater gaver og ønsker om en god uddannelse eller en god kone, fortæller Tim Arnoldi, der er viceskoleinspektør på Edvard Kruse Skolen i Uummannaq, til Politiken.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk